Svenska slagfält

Igår köpte jag en ny bok på Åhléns bokrea. Boken heter Svenska slagfält och är en antologi. Boken sammanfattar de kändaste svenska fältslagen i den svenska historien. Jag tänkte att den kan komma att bli användbar när  jag ska hitta lektions material. Har ni tänkt på att det är bokrea överallt? Det är på Åhléns, ICA MAXI, till och med på Hemköp. Jag bli så deprimerad, för jag kan knappt gå förbi en bokrea utan att köpa minst en bok. Jag har sedan i torsdags köpt 7 böcker :) hehe

Igår

Igår åkte jag och Linda till Kupolen för lite frisering och shopping. Min kompis Maria har nyligen fått jobb på hårsalongen Nikita på Kupolen. Hon är verkligen en superbra frisör. Linda färgade håret och jag klippte mitt hår. Tack för det Mia:-)


Butikerna var fulla med vårkläder, men som vädret är nu så känns det långt till våren. I butikerna fanns det kläder som var marin inspirerade och mycket jeans kläder som ska vara ljusa. Övrigt så verkar leggings trenden hålla i sig även till våren och sommaren, vilket passa min smak ypperligt :-) Det verkade även som att tygskorna kommer att få en ny renässans i vår. Jag tycker att de är jätte fina, men det är dock lite jobbigt om de blir lortiga, men de kanske går att köra i tvättmaskinen?


Jag köpte ett par skor, en tröja, ett par leggingsjeans och de här söta hårspännena i form av rosetter  :-)

Medalj jakten

CountryGold
Gold
Silver
Silver
Bronze
Bronze
Total
1 UNITED STATESUNITED STATES 8 13 13 34
2 GERMANYGERMANY 9 11 7 27
3 CANADACANADA 10 7 4 21
4 NORWAYNORWAY 8 6 6 20
5 AUSTRIAAUSTRIA 4 5 6 15
5 RUSSIAN FEDERATIONRUSSIAN FEDERATION 3 5 7 15
7 KOREAKOREA 6 6 2 14
8 CHINACHINA 5 2 4 11
9 FRANCEFRANCE 2 3 5 10
10 SWEDENSWEDEN 5 2 2 9

Wiihoo vi fick ett nytt guld i natt :-)

Källa:http://www.vancouver2010.com/olympic-medals/

Mer böcker :-)

Idag när jag åkte till skolan så lyssnade jag på mixmegapol. Där har de en tävling som heter vinn Adams pengar som går ut på att en radiolyssnare får ringa in och tävla mot Adam Alsing i frågesport. En av dagens frågor var, vad den första kvinnan kallas i den nordiska mytologin. Och jag hade ju inte en susning om det rätt svaret, så jag tänkte för mig själv att jag skulle verkligen behöva plugga på nordisk mytologi, speciellt eftersom jag ska bli historia lärare. Efter skolan åkte jag till ICA MAXI för att jag skulle handla lite mat, och då visade det sig att de hade bokrea där. Och vad tror ni jag hittar, jo en bok om Nordens gudar och myter. Jag kände att den var sänd från ovan och att jag fick lov att köpa den. Hittade även Nils Hålgerssons underbara resa genom Sverige. Denna bok är faktiskt en svensk geografibok och en uppfostrings bok som Selma Lagerlöf fick Nobel priset för. Den är alltså skriven som en skolbok men idag framställs den mer som en barnbok.

Visste ni att...

World Bank Group, (WBG) = Världsbanken.

Världsbanken är en fristående överstatlig organisation som samarbetar inom ramen för FN:s ekonomiska och sociala råd. Den består av fem internationella organisationer som är ansvariga för att finansiellt bistå och ge råd åt länder i syftet att främja ekonomisk utveckling och utrota fattigdom. Banken ger ut lån till behövande land där återbetalningen sker under en lång period. De fem organen är:

  • Internationel Bank for Reconstruction and Development (IBRD)
  • International Finance Corporation (IFC)
  • International Development Association (IDA)
  • Multilateral Investment Guarantee Agency (MIGA)
  • International Centre for Settlement of Investment Disputes (ICSID)

Världsbanken bildade tillföljd av andra världskriget 1944 vid Bretton Woodskonferensen i USA. Tanken vara att hjälpa till vid uppbyggnaden av Europa och Japan. Resultatet blev dock inte det, eftersom Marshallhjälpen fick den uppgiften. Därför riktades bankens lån till andra delar av världen, där behovet var stort. Med avkolonialiseringen blev behovet av stöd än mer påtagligt och 1960 bildades International Development Association (IDA) som ett komplement till IBRD. Sedan dess har banken utvecklats till Världsbanksgruppen, med en rad uppgifter inom långivning till länder som är i behov av ekonomisk utveckling. Världsbankens högkvarter ligger i Washington och ägs genom det kooperativa medlemsländerna.

USA har vetorätt, motståndarna menar att detta är mycket negativt eftersom USA kan använda det för sitt eget intresse... ÄR DETTA VERKLIGEN DEMOKRATISKT ???

Lite nytt godis inför våren

Jag gick in på Glitter här om dagen och fick inspiration av alla färger inför våren. Kändes så härligt nu när de är så kallt och trist. Jag fick allt för under hundralappen.

Sött va? :-)

Dagens inköp på bokrean :-)

Idag bestämde jag och min syster linda att vi skulle gå på bokrean och sedan luncha på Siljan efter, där mamma och också skulle träffa oss. Det blev himla trevligt och jag kom hem med fyra nya böcker att ställa i mina redan proppfulla bokfyllor. Men de hindrar inte mig att köpa fler böcker;) Det finns väl inget härligare än böcker :-) Någon som håller med?

Anna Karenina är en klassiker skriven av Lev Tolstoj, 79 kr
Shakespeares hemlighet skriven av Jennifer Lee Carrell, 79 kr (lägg märket till hur boken ser ut på ryggen)
Om jag kunde drömma skriven av Stephenie Mayer, 59kr (första boken i Twilight sagan)
Världens största fiaskon skriven av Gunnar Wall, 39kr

GULD!!!!!

WIIII.... Behöver jag säga mer... Vi fick guld:-) Helt sjuk vilken bra insats grabbarna gjorde ikväll. Helt galet, och så taktiskt. Jag måste dock säga att jag var lite nervös när norrmanen började komma ikapp på slutet, men det gick ju bra ändå:-) Grattis till grabbarna. Nu har vi 8 fina OS medaljer!

Dagens citat!

Om vi ingen vinter hade skulle våren inte vara så angenäm.
Anne Bradstreet                              Om vi aldrig mötte motgångar skulle välståndet inte vara så välkommet.

OS1
UNITED STATESUNITED STATES 7 8 10 25
2 GERMANYGERMANY 7 9 5 21
3 NORWAYNORWAY 6 3 5 14
4 RUSSIAN FEDERATIONRUSSIAN FEDERATION 2 3 6 11
5 CANADACANADA 5 4 1 10
6 KOREAKOREA 4 4 1 9
6 AUSTRIAAUSTRIA 3 3 3 9
8 FRANCEFRANCE 2 2 4 8
9 SWITZERLANDSWITZERLAND 5 0 2 7
9 SWEDENSWEDEN 3 2 2 7
11 CHINACHINA 3 1 1 5

Källa: http://www.vancouver2010.com/olympic-medals/

Var det någon mer en jag som såg skidstafetten igår?! Helt underbart vilken prestation tjejerna gjorde. :-) På bilden ser ni hur vi ligger till i medalj jakten. Det går väl så där och man jämför med Norge;) hehe men jag tycker att våra idrottare har gjorde det väldigt bra.

Måndag

Dagen började med att jag vaknade halvåtta och frös så in i ... När jag kom ned till köket visade det sig att det var sju grader där... burrr. Skyndade mig att göra mig i ordning och sen satt jag fart mot högskolan. För cirka en halv timme sedan kom jag hem igen. Vi har haft tre föreläsningar från tio till kvart i fem. Jag känner mig helt tom i huvudet. kanske inte så konstigt. Nu ska jag slappa framför tv.... :-) Önskar er en trevlig måndag kväll:-)

BOK REA


Det slog mig nyss att den 25 februari är det dags för årets BOK REA.... Jihiooo. Bok rean är bland de bästa jag vet. Det är så bra när den är lagd i februari eftersom det då brukar vara så kallt och trist och då kan de vara kul att få lite ny inspiration, och de kan man ju lätt hitta i böcker. Och de bästa är ju att de är billigt:-) hihi. Bra att den i år är lagd vid löning så att de flesta har fått lite slantar i plånboken.  Så glöm inte bort bok rean nu på torsdag!!!

Lördag

Vaknade klockan elva idag. Det har nog inte hänt på ett år att jag har sovit så länge. Men jag bestämde igår efter all stress med skolan att jag var värd en sovmorgon och att jag därför inte skulle ställa klockan. Vad tycker ni om allt snöande då? Här i Leksand är det så mycket snö att jag undrar hur våren någonsin ska kunna komma fram. Vart ska all snö ta vägen?! Det kommer bli mycket översvämningar på vägar och brunnar. I går när jag kom hem från mor och far hade det kommit cirka en 10 centimeter snö. Nej jag skulle nog föredra om de kunde bli lite varmare nu. Tänk va underbart att få höra fåglarnas kvitter och se knopparna på växter börja komma fram. Längtar så!

Idag måste jag försöka plugga lite. Inte det optimala på en lördag men ett måste. Vi har cirka 180 sidor som vi ska ha läst tills den nya delkursen som börjar på måndag. Jag undrar hur lärarna på högskolan tänker ibland.. Nåja de är väll bara att försöka göra sitt bästa. Ikväll kommer antagligen Klara över för att titta på Melodifestivalen... Det ska bli mys. Hoppas att ni får en underbar lördag! kram på er!
Fredag

Hej på er! Hoppas att allt är bra med er?! Jag precis kommit hem från Falun, där har det varit fullt upp. Vi har haft en ventilering i den första samhällskunskaps delkursen och sen har jag haft min sista handladarträff med professor Anna. Så nu är det bara lite finputsning på uppsatsen, sen är det bara att vänta på att den ska bli ventilerad. Så skönt ska det bli. Efter skolan åkte jag in till stan för att hämta ut min mac book som har varit inne på lagning. Plasten kring tangentbordet hade spruckit och tydligen så hade apple förlängt garantin med just dessa problem. Så det är ett tips, om du också har råkat ut för liknande problem med din mac book. (tydligen ska det vara ganska vanligt på de mac book med vit plast) Nåväl. Nu ser den ut som ny igen! Underbart :-) Nu ska jag åka hem till mor och far för lite fredags mys. Martin har åkt till Oslo över helgen för att träffa en kompis så jag är själv hela helgen.
Vi fick finbesök i vår trädgård igår kväll. Om ni inte ser det så är det en älg:-) Tror han tyckte att äppelträdet var intressant....

TorsdagIdag åkte jag hem till Insjön på morgen för att låna mammas och pappas dator. Min Mac är på lagning och jag hade ett pm som skulle in klockan tolv. Efter det mötte jag upp mamma för lunch på Siljans konditori. Det var jätte mysigt. Efter lunchen gick vi en sväng till Lantliv, för jag skulle visa mamma en burk som jag är kär i. Jag har suktat efter den i ett år, men tyckt att den var för dyr. Förra veckan såg jag att den var på REA :-) Men fattig student som jag är så kände jag att jag ändå inte hade råd med den.Den kostade 725 kr, men nu var det 50 % rea så då gick den på ca 360kr. Vet ni vad? Jag fick den av mamma:-) Jag är så glad. Jag älskar den verkligen!!!!Visssst passar den bra på mitt köksbord!! :-)


P.s. Pappa bör ej läsa detta inlägg:-) hihi


fundering

Jag kom på en idé om hur vi i Sverige skulle  kunna bli mer klimatsmarta. Men som vanligt när jag kommer på något så brukar jag glömma det på en gång, så därför ska jag nu skynda mig att berätta. Jo jag satt och kollade på Förkväll och då var det ett inslag om hur en familj skulle kunna bli mer klimat smarta och samtidigt tjäna pengera på det. Då slog det mig att vi borde ha en dag varje år som vi är lediga ("röd dag") då vi ska åka till återvinningsstationer och ta bort allt bråte som vi inte behöver och som annars kan skada miljön. Då skulle man kanske få tid för att till exempel ta bort den gammla diskmaskinen. Va säger ni om det? Kanske en helt dum tankegång.. hehe


Onsdag

Hej på er! Hoppas att allt är bra med er?! Idag står det plugg plugg på schemat!! Jag håller på att skriva ett PM om skolans roll i vår demokratisering  och hur skolans roll kan se ut i framtiden. Så jag har lite pyssla med. Hej svejs :--)

Lite historik om fettisdagen

Ordet semla betecknar på svenska en ljus vetebulle som ofta är smaksatt med kardemumma och som är fylld med mandelmassa och vispad grädde. På finlandssvenska betecknar samma ord småfranska och semla heter fastlagsbulle, vilket det även heter I Sydsverige. Andra namn på denna bakelse är fettisdagsbulle och hetvägg. Hetvägg är den som serveras I djup tallrik med varm mjölk.
Från början åt man bara semlor på fettisdagen under fastlagen. Numera börjar semlorna dyka upp så snart vi har dansat ut granen eller till och med ännu tidigare.

Själva ordet semla kommer av det latinska ordet semila som betyder fint mjöl. Ordet "hetvägg", är en språklig lek med tyskans “heisse Wecken” = varma kilar, vilket kom från bullarnas form på 1700-talet. De ofta ganska torra bullarna då utan mandelmassa och grädde, värmdes upp tillsammans med mjölk i en kastrull, och för att så många bullar som möjligt skulle få plats i kastrullen gjordes de kilformade, det vill säga närmast trekantiga.

Fettisdagen är i Kristendomen den sista dagen i fastlagsveckan, fastan börjar nästa dag, på askonsdagen. Fastlagsveckan är den period då man äter upp sig inför de sju veckornas fasta före påsk. I flera katolska länder är det karneval under fastlagen, efter orden carne och vale som betyder "kött farväl". Det finns belägg för att namnet fettisdag använts i Sverige redan 1594. I Skåne och Danmark var det dock på måndagen som man åt de fyllda bullarna, därav den skånska benämningen bullamåndag eller "bollemandag" på danska. Skåne har ju tillhört Danmark tidigare.


Den 12 februari 1771 på fettisdagen avled den svenske kungen Adolf Fredrik som var far till Gustav
 III. Detta skall ha inträffat efter att Adolf Fredrik förätit sig på bland annat semlor. I bulletinen om kungens död står följande att läsa: Hans Majestäts dödsfall har skett av indigestion av hetvägg, surkål, rofvor, hummer, kaviar, böckling och champagnevin.

Traditionellt äts semlan i en djup tallrik med varm mjölk, som ibland spetsas med en gnutta salt, för att bryta mot sötman, och i vissa delar av Sverige pudrar man också kanel över semlan. När semlan serveras på detta vis kallas den hetvägg. Under andra halvan av 1900-talet började den dock allt mer betraktas som en sorts bakelse som äts utan mjölk, troligen som en följd av att den började serveras på konditorier. Vissa av dessa började även använda wienerbrödsdeg för att göra semlan ännu mer bakelselik. Traditionen att servera semlan med varm mjölk har dock återinförts på ett flertal kaféer och konditorier under senare år, åtminstone i de större städerna. Semlor är också väldigt populära i Danmark.


Fettisdagen!Idag är det fettistisdag:-) Det innebär att man får äta hur många semlor som helst. hehe, eller hur många magen tillåter. Jag tycker att de godaste semlorna är de man bakar själv. Är det någon som håller med om det? Jag bakade semelbullar i fredags som jag ska ta med mig till mor och far i kväll. Det ska bli mums. Hoppas ni får äta många semlor idag!!


Drömmar

I helgen bakade jag mina favoritkakor, drömmar. De blev riktigt goda:-)


Måndag

Hoppas att ni mår bra, och att ni har haft en trevlig helg?! Jag jobbade hela helgen och igår kväll så gjorde vi flygande jacob, sen spenderade jag hela kvällen med att plugga. Inte så vidare rommmantiskt men de var nödvändigt. Den här veckan ska jag försöka ta tag i min träning igen, efter att jag var sjuk förra veckan. Jag hoppas att de kommer gå bra. Utöver det, har jag ett examinerande pm som ska vara på ca 10 sidor som ska in på torsdag. I nu läget har jag bara skrivit två sidor så det blir att skriva på så att fingrarna dommmnar.. hehe Kram på er


Alla hjärtans dag!
Grattis på alla hjärtans dag! Alla kärlekspar, familjer och syskon. Jag tycker inte att man bara ska fira kärlekspar utan jag tycker man ska fira kärleken till de man tycker om, de kan vara mamma och pappa, syskon, barn eller kanske kompisar:-) I morse när jag gick in i köket stod det 10 stycken rosa rosor på köksbordet och en chokladask, vilken underbar karl jag har:-) Hoppas att ni får en trevlig söndag!!! kram på er


Fredag!!!

Hej på er! Hoppas ni mår bra!? Idag har jag varit i skolan hela förmiddagen, kom precis hem.  Nu ska det bli skönt med lite helg, även fast att jag inte får vara ledig. Jag ska jobba både lörsdag och söndag:( men men man blir ju inte rik på att vara student. Ikväll ska jag och Maritn göra hemmagjorda hammmbörgare,ska bli gott:) Nu ska jag åka till bibblan en snabbis. Ta hand om er! kram


Malaysia


Jag ska åka till Malaysia  hihihi :-) Igår beställde jag och Martin flygbiljetter till Malaysia. Vi åker den 4 juni och är borta i två veckor. Kommer precis hem precis innan kronprinsessans bröllop (så att jag kan snyfta framför tve, hehe) Det ska bli helt underbart att få komma iväg en sväng, speciellt när skolan har slutat, för då brukar jag ofta vara ganska trött. :-)

Body shop


I lördags fick jag en liten present av min syster, en body lotion och en body wash från Body Shop. Perfekt när jag ska till badhuset och simma:-)

God morgon!

Hej på er! hoppas att ni mår bra idag. Jag tittar ut genom fönstret där solen skiner så att det ser ut som små diamanter i det vita snötäcket. Jag sååå sugen på att gå ut och ta en promenad. Men men, de går ju inte. Är fortfarande förkyld, men jag mår lite bättre idag. Har nu på morgonkvisten hunnit äta frukost och satt på en tvätt. Jag är rätt imponerad. :-) Nu ska jag fortsätta gårdagens plugg som handlar om kunskapens för och nackdelar för en demokratis utveckling. Hoppas ni får en trevlig onsdag! kram på er!


(hihi)

Dagens citat!


Argument ska inte räknas, men värderas!
Latinskt ordspråk

09

Nej nu vill jag inte vara sjuk längre! Jag känner mig helt grå och min nos är helt flagnig efter all snytning. Nej fy!!! Villbli frisk nu!!


Tisdag

Idag känner jag mig fortfarande helt dåsig och jag tror snart att hostan kommer:( fy så tråkigt. Jag hoppas att ni mår bra?! Jag såg nyss på Glamourama som är en ny serie på tv3.se Den handlar om tre tjejer som lever livet i Stockholm. Ni kanske skulle känna igen en av tjejerna som är med.? Hon har nämligen varit med i Lyxfällan. haha (ett av mina favorit program). Nej nu ska jag ned och äta lite frukost. Hoppas att ni får en trevlig tisdag!Måndag

Hej allihoppa! Idag är jag dunder förkyld.. Usch så jobbigt de är. Jag orkar knappt sitta upp, och jag skulle egentligen behöva göra massa saker. Har försökt att plugga lite, men det tar sin tid när huvudet inte hänger med. Min söta pappa kom hit med ipren och nässprej i förmiddags så nu kan jag i alla fall andras... hehe. Fy så tråkigt de är att vara förkyld. Jag känner mig alltid som ett barn på nytt när jag är sjuk, liten och hjälplös, med behov av uppvaktning. Men nu har jag ingen mamma här som kan laga mat åt mig, så då får jag göra det själv. Nåväl de är jobbigt att bli vuxen.


Till någonting mer roligt eller kanske lite sorgligt. Idag flyttar min kära kusin Marie till Alaska, (USA) till hennes kille som kommer där ifrån. Jag önskar henne lycka till, och jag hoppas att detta nya oskrivna blad kommer fyllas med lycka och kärlek. Men jag kommer sakna henne! Kanske får åka över och hälsa på :-)Igår

Igår kväll åkte jag hem till syster Linda och tittade på Melodifestivalen, åt god mat och efter det kollade vi på The young Victoria. Andra gången för mig.. hehe lika bra var den ändå.. Mys mys.

--


Lite hårprodukter

Nu har våran beställning från www.baressoshop.se kommit:-) För min del blev det ett shampo från Loréal (1500ml) 299kr, Goldwell Dualsenses Curl Twist Leave-in Serium 49kr och REF Curl Power 244 139kr. Jag kanske får någon ordning på min kallufffs nu... hehe Troligen inte!!!


Fredag!!!


Idag har jag varit i skolan hela dagen. Jag har haft seminarium och lyssnat på en föreläsning. Efter skolan så åkte jag till Ica Maxi och handlade lite mat. Eftersom det är fredag, så får man ju unna sig något extra gått:-) så jag köpte en smörgåstårta för 99 kr till mig och matin. Snart blir det chips, godis och en bra film i soffan. Hoppas ni får en trevlig och mysig fredag! kram på er:-)

The young Victoria

Nu har jag precis sett den nya filmen The young Victoria, och jag måste säga att det är en av de bästa filmer som jag någon sin har sett. Filmen handlar drottning Victorias väg till tronen och hur hon hittar kärleken prins Albert. Till alla er som tror på riktig kärlek kan jag varmt rekommendera The young Victoria.

Tröstätande


Nu på eftermiddagen tyckte jag lite synd om mig själv (för att jag hade pluggat så hårt) och min förkylda sambo så jag bakade kokosbollar. Så här i efterhand kanske de här inte var så smart med tanke på mina träningsmål. Men va fasen, gott var det:-) hehe

Torsdag

Hej på er! Hoppas att allt är bra mer er!? Nu på förmiddagen har jag varit på cellprovstagning. Det gjorde faktiskt lite ont, men inte värre än att ta en spruta. Nu får jag hoppas att resultatet blir bra. Provet ska skickas till Falun på dialys, och om tre veckor får jag svar. Usch va vi kvinnor får gå igenom, hehe nej då. De är bra att vi får kolla upp oss. Det finns så många cancers sorter idag så hälften vore nog. Idag ska jag skriva ett litet pm på tre sidor som ska in vid sextiden. Så det är bara att köra på hela dagen. Föresten snöar det lika mycket hos er som det gör hos oss? Inatt måste det ha kommit cirka en och en halv decimeter snö. Vi bara skottar och skottar, hela tiden:-) hehe. Nej nu ska jag gå ned till köket och laga falukorv med rotmos. Hoppas ni får en trevlig torsdag. kram på er

20100204


Onsdag

Idag har jag rusat i genom en bok om Italiens ekonomiska utveckling. Efter att huvudet var helt fullt och jag började känna mig rastlös i kroppen bestämde jag mig för att ta en tur till simhallen för lite simning. När jag väl var i vattnet fick jag liknade smärtor i magen som jag hade förra veckan, jätte konstigt. I morgon ska jag på cellprovstagning så jag kan kanske fråga barnmorskan om lite råd. Föresten är jag lite nervös över de besöket, har hört så olika om hur det ska vara. Men de kommer nog att gå bra... Åter till simhallen. När jag väl hade simmat en kilometer duschade jag och gick in i bastun. Där ligger en dam och snakar... Det första som slår mig, var att de där kan inte vara bra, efter ett tag slutar hon att snarka och jag tittar lite extra noga på hennes mage för att se om den rörde på sig. Efter ett tag gick jag ut från bastun och tänkte att jag måste säga till personalen när jag går att det ligger en kvinna i bastun och sover. Men när jag stod och tvättade håret så kommer damen ut... Jag frågade om hon hade somnat. Ja, svarade hon., det var skönt.. Jag förstår inte hur man kan somna i en bastu. Jag får nästan panik av att sitta i bastun i mer än 10 minuter. Men alla är ju olika. Som tur är! Det är var min dagsupplevelse... hehe! Hoppas att ni har haft en mer spännande dag en vad jag har haft:-) kram på er!

Dagens citat!

Man ska inte läsa för att sluka, men för att se, vad man kan bruka!

Henrik IbsenTisdag

Idag har jag varit på Högskolan hela förmiddagen. Vi har haft seminarium och föreläsningar. Nu ska vi tills på fredag titta på Italiens demokratisering. Det ska bli intressant, eftersom det tydligen ska skilja sig mellan de norra och södra regionerna. Efter skolan hann jag luncha med Klara, det var trevlig. Nu ska jag snart åka till Insjön för att gå på yoga, det ska bli skönt för jag har känt mig lite seg och hängig idag. Hoppas ni får en trevlig fortsättning på tisdagen... kram på er!

Redo att åka


Igår utanför Siljans konditori så såg vi en hund som såg redo ut att åka iväg! hihi:-) Så gulligt!

RSS 2.0