Onsdag

Hej på er! Hoppas att ni mår bra! Idag vaknade jag klockan sju eftersom jag skulle ringa till vårdcentralen och boka en tid hos en doktor som ska få kolla på mina knän. Jag har haft problem med mina knän i cirka tre veckor och nu ska jag äntligen få träffa en doktor klockan två idag. Det känns bra! Nu ska jag ta och sätta på lite kaffe och äta frukost. Hoppas ni får en bra dag. Kram

Dagens sovgäst, Mamma!

Idag har jag en sovgäst i min lilla stuga, nämligen mamma troll, hehe. Vi har haft en supermysig kväll med hemlagad pastasallad och mys framför tv:en. Vi har tittat på Tveserien Arn och Saltön. Det är så roligt när mamma ska sova över, då har hon packat sin lilla väska och är helt fnittrig och tycker att allt är jätte roligt. En bättre sovgäst kan man nog inte ha:-)


(Bilden är tagen i julas när vi klädde granen och mamma testade att
stoppa två julgranskulor i öronen. Finns kanske en liten likhet med
träsktrollet Shrek, hehe. Älskar dig mamma)

Dagens citat!

Francis Bacon


För att kunna behärska naturen måste man lyda den.


Fin middag på Sjövillan

Lördag kväll tillbringade vi på Sjövillan med Daniel och Mickan. Vi åt plankstek och till efterrätt blev det kaffe och en super god chokladbit. Jag har hört både positivt och negativt om resturan Sjövillan, men jag måste säga att jag blev positivt överraskad. Det var både god mat och mysig miljö, ett besök där kan jag rekommendera varmt. Mellan halv nio och halv tio var det earth hour och då släcktes alla lampor i restaurangen, personalen tände då massor med  ljus och en brasa. Super mysigt.




Jag och Mickan

Daniel och Mickan

Gårdagens shopping

Igår efter tentan åkte jag in till stan för att trösta mig lite efter nästan 4 timmars skrivande. Det blev två tröjor på Gina tricot.. :)

Lördag

I går hade jag tenta. Jag var sjukt nervös och jag blev inte mindre nervös när vi fick tentan cirka 20 minuter efter start. Jag kände att jag kunde svaren relativt bra på alla frågor. Men eftersom vi kom igång mycket senare så fick jag lov att skriva så att pennan glödde. Jag fick ihop 14 sidor på 3 timmar och 40 minuter. Det kan dock hända att jag får göra om tentan eftersom min lärare ville ha analyserade svar men eftersom tiden var knapp fanns det inte så mycket tid till det. Men men, vi får se hur det kommer gå.

Idag ska jag och Martin åka till Lager 157 och titta på lite vårkläder och i kväll ska vi ut och äta med Daniel och Mickan. Det ska bli mycket trevligt. Hoppas ni får en fin dag. Kram

Torsdag

Idag är det Våffeldagen!

I morgon kommer värmen

Wiihoo imorgon kommer det lite värme. Hoppas att de kan hjälpa snön att smälta lite.. 


01.00 Molnigt S 3 (6) m/s
07.00 Dimma SO 3 (5) m/s
13.00 Halvklart S 3 (8) m/s
19.00 Halvklart till mulet SO 2 (5) m/s

Källa: www.smhi.se


Onsdag

Idag har jag PLUGGAT hela dagen, och jag är långt i från klar. Jag har tenta på fredag och det är verkligen mycket man ska kunna. Tentan handlar om Välfärd i teori och praktik. Vi ska kunna allt från den svenska modellens brister till varför vissa utvecklingsländer inte får igång ekonomin. Vi ska kunna resonera om fast respektive rörlig växelkurs, penningpolitik och finanspolitik. Som ni kanske förstår är har jag en hel del att göra. Och dess utom är jag så nervös så jag håller på att svimma. Jag gillar inte salstentor! Jag längtar så tills i helgen när Martin kommer hem och jag kan slappna av. Nu ska jag fortsätta plugga. Ta hand om er! Kram på er

Framtiden för Google i Kina

Trubbel för internet tjänsten Google i Kina.

Försvinner helt?

Google hotade redan i januari att lämna Kina om inte myndigheterna tillät en ocensurerad version av sin söktjänst. I måndags tillkännagav IT-jätten att kinesiska sökningar nu går via dess Hongkongsajt, som inte är censurerad. Därmed hamnar bollen hos de kinesiska myndigheterna – vill de hindra sökningar på vissa ord och bilder måste de själva lägga in filter.
Resultatet blir att Google försvinner helt i Kina, tror 25-årige You Chuanbo.
- Det här kommer inte att hålla, säger You som själv arbetar för ett datorföretag och brukar använda både Google och Baidu.

 

Blockerade ord

Googlesökningar på känsliga ord i Kina verkar fortfarande blockerade, rapporterar AFP.
Trots IT-företagets besked att alla sökningar nu omdirigerats via Hongkong gav sökningar på begrepp som falungong, Tibetupproret eller 4 juni inga resultat heller på tisdagen.
Den förbjudna meditationsrörelsen falungong, oroligheterna i Tibet 2008 som slogs ned av kinesiska myndigheter, och massakern på Himmelska fridens torg i Peking i juni 1989 är företeelser som kinesiska myndigheter vill tysta ned.
- Google har brutit mot det skriftliga löfte det gav när det gav sig in på den kinesiska marknaden, säger en icke namngiven källa vid den myndighet som övervakar regler för internet, enligt nyhetsbyrån Nya Kina.


Yttrandefrihet kanske är något som Kina borde överväga att införa ....

 

Källa: www.expressen.se

 

 


Mer snö...

Jag höll på att smälla av när jag hörde på nyheterna att det skulle snöa imorgon. Jag är såå less på allt snöande. Men de är jag kanske inte ensam om? Längtar så tills jag kan byta ut min tjocka vinterjacka till en lite tunnare fin vår jacka, och när jag kan få ta fram alla mina fina sommarskor. Men som läget är just nu så känns det ganska långt borta. Men vet ni vad?! En god nyhet är att på torsdag då ska det bli cirka 6 + ;) Hoppet finns fortfarande :-)


Tisdag 23 mars10 dygn, tabell
01.00 Molnigt -6° S 1 (2) m/s
07.00 Snö -5° O 2 (5) m/s
13.00 Snöblandat regn O 2 (5) m/s
19.00 Molnigt N 2 (3) m/s

Källa: www.smhi.se

Måndag!

Det är måndag:) Det är vitt ute efter gårdagens snöfall och termometern mäter -10. Vart tog våren vägen? Jag hoppas att den snart kommer börja visa sig igen! Idag är det fem dagar kvar till min sals tenta. Jag är jätte nervös, kan knappt sova på nätterna, hehe. Nu har jag snart pluggat i tre år och jag har bara haft två sals tentor så de här kommer bli min tredje. Det finns inget som är så nervöst som att sitta i en sal och bara höra klockan ticka och se sina klasskamrater lämna salen. nej usch.. Jag tycker inte om sals tentor. Men nu är det dags att äta lite frukost och sätta igång med pluggandet. Hoppas ni får en bra dag! Kram:-)

Vår inspiration

Tröjor och jackor med "puffärmar" verkar komma starkt till våren och sommaren. Även jeanstrenden ser man överallt i butiker just nu.

Lördag


Igår var jag bjuden på middag hemma hos Marie, Tomas och Frida. Vi skulle bland annat fira att Marie och Tomat köpt huset på kyrkvägen:-) Så nu blir det en ny generation på Kyrkvägen! Jag blev bjuden på kycklinggryta och ris och till efterrätt blev det kladdkaka med glass.. mums!

Igår körde jag mittbena för första gången på fem år tror jag. Kändes riktigt konstigt, men det var ganska fint tycker jag! Va säger ni?

Dagens citat!

Kärleken är djup som havet. Ju mer den ger, ju mer har den kvar
William Shakespeare


Frukostlunch med Mia


Idag är det Fredag! Det innebär att den efterlängtade helgen snart är här:-) Hoppas att allt ät bra med er! Idag träffade jag Maria på Siljans konditori för lite tjejsnack och lunch, det var trevligt. En favorit på Siljans konditori är deras köttbullsmacka som är gudomligt god.

Maria var med i både Falukuriren och DD idag. Detta på grund av att hon har fått sitt Gesällbrev som  färdig utbildad frisör. Grattis Mia:-) (Maria är tjejen i mitten på bilden) Maria jobbar på frisörsalongen Nikita i Borlänge, och hon är verkligen super duktig. Så är ni av behov av klippning eller färgning och är på Kupolen, så tveka inte att gå till Nikita :-)
Marias fina naglar. Tydligen sätts inte blomman på nageln utan den arbetas fram av ett pulver som sedan formas till en blomma och färgsätts. Fränt! Jag tycker det liknar ett konstverk :-) Hoppas ni får en trevlig fredag, med mycket god mat och mys! kram på er

Kolla så gulligt

http://www.varkanslor.nu/?id=OmAGyF96RkK1kj7041edlKamrsx0oZ

Tack bästa mamma!

lunch med mamma

Mötte upp mamma vid Gårdscafét för lite lunch idag. Det var mycket trevligt. Det är skönt att få komma ut lite eftersom vi har mycket självstudier hemma. Det blir så tråkigt att bara sitta inne och uggla:-)


Torsdag


Idag lämnade Martin mig vid halv åtta tiden. Han ska åka till Södertälje och jobba som projektledare för en ny Clas Ohlson butik i sex veckor. Det känns faktiskt ganska tungt. Jag är ju van med att han åker iväg på projekt, detta projekt blir hans tionde. Det brukar alltid kännas jobbigt i början, men den här gången hade jag inte förberett mig mentalt på att han skulle åka så det blev som en chock när dagen väl kom.. Kanske låter konstigt, men det känns så. Nej usch så tråkigt.

Kalasfika hos Maja


Idag har jag pluggat nästan hela dagen. Vid tre tiden kom min bästis Frida och hennes mamma förbi på lite husesyn, sen åkte vi in till Noret och fikade på Siljans konditori. När Martin kom hem från jobbet gick vi ut och gick på en härlig promenad och efter det åkte vi hem till Martins syster Maja på lite födelsedagsfika. Maja fyller 27 år imorgon! Jag känner mig lite nere idag eftersom jag kommer bli gräsänkling i sex veckor framöver. Martin ska iväg på ett nytt projektjobb. Men Men jag ska nog överleva :-) Hoppas att ni har haft en bra onsdag! kram på er

Roliga bilder


Om du vill trixa med bilder finns det en rolig hemsida till på http://www.photofunia.com/ Helt gratis!!!

Dagens citat!


Fantasi är viktigare än kunskap.
För kunskap är begränsad till allt vi vet och kan förstå,
medan fantasi omger hela världen,
och allt som någonsin kommer att vetas eller förstås.



Albert Einstein

Vårnätter från Klockargården

Handgjort doftljus från Klockargården i Norberg. Helt underbart att tända när man känner sig lite sliten och vill få lite ny energi. Doftljusen från Klockargården finna i massor av dofter och kostar cirka 90 kr, men då brinner de i cirka 40 timmar, så de är väl investerade pengar.


www.klockargardens.se

Söndag!

Igår fick jag vi blommor av  våra middagsgäster. En av vårens bästa tillhörigheter är ju den glädje den kommer med, alla vårblommor, färger och framför allt ljuset. Jag blir så glad när våren börjar komma fram, och man kan byta ut de tunga färgerna mot lätta ljusa färger i sitt hem.

Hittade dessa fina ägg på Lantliv igår. Äggen är från Miljögården.

Vår inspiration



Lördag

hej på er! hoppas att allt är bra mer er! Idag började jag och Martin dagen med en härlig promenad i solen. Efter det har vi städat huset eftersom vi ska få fin besök i kväll. Mamma, pappa och mina svärföräldrar ska komma förbi på lite mat och för att titta på melodifestivalen. Föresten vilken artist tror ni kommer vinna? Jag har tre favoriter: Darin, Salem al fakir och idol Anna. Det ska bli spännande att se vem som vinner. Hoppas ni får en trevlig kväll! kram på er

Längtar till sommaren och torpet

Ibland längtar jag till vårt torp som vi äger tillsammans med våran släkt. Torpet ligger vid en bondgård i Kungsör. Det är helt underbart på sommaren när man kan sätta sig på dörrtrappan med en kopp kaffe och titta på bondens kossor på andra sidan vägen, och det ända man hör är kossornas muande och vinden som blåser. Det är härligt det!










Jay-Z till Borlänge

 

Jay-Z gör en historisk första festivalspelning i Sverige. I sommar kommer hiphopstjärnan till Borlänge och Peace & Love-festivalen. Nu blir det till att vattenkamma sig i sommar när Jay-Z kommer. Det här är ungefär som att Elvis skulle komma till Borlänge, säger presschefen Ronny Mattsson.


Jay-Z besökte Globen i Stockholm 2008. Men detta är första gången han spelar på en festival i Sverige.I höst släppte Jay-Z skivan ”Blueprint 3” som han fått tre Grammys för i USA. Singlarna "Empire State of Mind" och "Run This Town" har sålt platina i USA och är nu uppe i över en miljon exemplar vardera.Han är en av hiphopens största legender och har passerat Elvis rekord på Billboard-listan som soloartist med flest albumettor.
Stort!!! Jay- Z till lilla Borlänge

 

 

Källa: www.aftonbladet.se


Onsdag

God morgon allihopa:-) Jag vaknade för ett tag sedan av att solen sken in genom fönstret. Tittade ut och såg att himlen nästan är molnfri. Är det inte underbart? Jag tror att våren börjas veckas till liv. Idag blir det plugg nästan hela dagen. I eftermiddag ska vi åka till Insjön för att träffa några bekanta som har fått barn för två veckor sedan. Det ska bli så mysigt. Jag hoppas att ni får en trevlig onsdag! kram på er




Lite vår inspiration


Tisdag

Idag följde jag med Martin till bilprovningen i Rättvik. Efter besiktningen fikade vi på Fricks konditori,det var trevligt :-) Förutom trippen till Rättvik har jag varit hemma och pluggat. Jag börjar bli lite små nervös inför den kommande salstentan den 26 mars. Så det är bara att plugga på. Hoppas ni får en trevlig tisdag! kram på er :-)




Internationella kvinnodagen

Idag är det den internationella kvinnodagen. Den internationella kvinnodagen uppmärksammar ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen. Datumet firas också av Förenta nationerna (FN) och i många länder är det en nationell helgdag. Internationella kvinnodagen instiftades redan 1910 av den socialistiska världsorganisationen Andra internationalen på initiativ av Clara Zetkin. År 1977 antog FN en resolution som rekommenderar ett allmänt firande av en internationell kvinnodag.




Dagens citat!

Drottning Kristina 


Ny tröja

Ny tröja från H&M. Tänkte att den kan passa fint till ett par vita shorts i sommar :-)

Fredag!!

Idag har jag vaknat på fel sida känner jag. Det började i natt med att jag hade jätte svårt att somna. Gick upp klockan sju helt tom i huvudet. Åkte till Injsön för att hämta Upp Frida B som skulle följa med mig till Falun. På seminariet hade vi debatt om ekonomisk globalisering. Jag satt mest och lyssnade på alla andra eftersom jag var så trött. Efter det åkte jag ner till stan och möte upp Frida som undertiden jag var i skolan hade shoppat. Efter en bit mat åkte vi hem och sedan klockan två har jag läst om den svenska modellens hållbarhet. Jag har så fruktansvärt mycket att göra så jag undrar hur jag ska hinna med allt. Nej usch nu längtar jag till sommar och till Malaysia. M ska snart komma hem med kvällsmat, och sen ska vi kolla på film. Jag tror jag behöver det. Hoppas ni får en trevlig mys fredag! kram på er

Onsdag


Idag har jag jag pluggat nästan hela dagen. Klockan fyra träffade jag Sara E på Petterssons café för en fika. Det var riktigt trevligt. Efter det åkte jag hem till mor och för för lite kvällsmat. Efter det hjälpa mamma mig med att plugga. Var så trött efter att ha läst hela dagen. Så det var skönt att få bolla tankar med mamma. Jag läser just nu om global ekonomi och min mamma är ju handels och ekonomi lärare, så hon kan hjälpa mig med en del saker. Jag fick även två presenter av pappa.


Arn filmerna

Och världens godaste nötpåse. Den är verkligen helt underbar. Om ni hittar den i någon affär, tveka inte, Köp den. Ni kommer inte bli besvikna :-) Tack för de fina presenterna pappa!! :-)

Dagens citat!

Alla människor är skyldig till all godhet som de aldrig utförde
Francois-Marie
Arouet de Voltaire


Fundering

Jag kollade nyss på aktuellt. De hade ett inslag om hur man skapar ett nytt politiskt parti. För att skapa ett politiskt parti för kommunalval ska man ha minst 50 namnunderskrifter och vid riksdagsvalet ska ett parti ha 1500 namnunderskrifter för att bilda ett parti som får ställa upp i valet. Det slog mig att det kan inte vara allt för svårt att bilda ett nytt parti till kommunalvalet. Till exempel i Leksand bor ca 10,000 invånare. Det kanske är 5000-6000 som får rösta och det kanske är 4000 till 3000 som faktiskt röstar. För att komma in i kommunalfullmäktige ska ett parti få minst 5 procent i valet. I valet i Leksand skulle det innebära att ett nytt parti skulle behöva få minst 200 röster (om man räknar på 4000 personer.) Det innebär att det borde inte vara allt för svårt för ett nytt parti att komma in i kommunen.


Leksands kommun består av flera byar och kritiken mot kommunen har varit stor på senare år. Till exempel har det riktas kritik  mot att de satsar för mycket pengar på Ishockeyn, eller det som ligger i Leksands egna intresse och tänker inte på de andra byarna i Kommunen. I kommunen finns också en ort som heter Insjön (min hemort). Insjön har sedan länge varit känd för sin företagsamhet och sin drivkraft för handel. Redan i början av 1900-talet fanns där ett stort företag känt vid namnet Åhlén och Holm, senare känt som Åhléns. Clas Ohlson är ett till känt företag, därtill kommer också Bergkvist såg och Tomoko hus, men vi får inte glömma alla små näringsidkare . Kort och gott, en stark företagsamhet i Insjön har sina rötter långt tillbaka. Leksand har dock inte alls samma historia. Leksand var en jordbruksby långt in på 1900-talets första hälft. Människorna i Leksand försörjde sig genom var jorden gav, medan människorna i Insjön arbetade och köpte sina nödvändigaste behov. I början av 1970-talet bestämde regeringen att små kommuner skulle slås samman till större, och det blev slutet för Insjöns självständighet. Som ni kanske förstår hade Insjön ett helt annat kapitalflöde med sina företag som nu skulle övergå till Leksands ägo. Insjöns kommun hann precis bygg klart Ipe (som är en idrottsanläggning) och ett badhus var planerat i Insjön, men efter kommunsammanslagningen kom den istället att hamna i Leksand. Som ni kanske förstår blev människor arga när nu Leksands intresse kom först. Ett typ exempel på detta är blommlådorna som står längs vägkanterna. Leksand brukar vara välfylld med blommlådor medan lilla Insjön ska vara glada om det får en eller två blommlådor. En annan nedgradering för insjön var när Leksands kommun bestämde att Insjöns brandstation skulle läggas ned. Rätt konstigt eftersom det finns ett jätte stort sågverk där och andra fabriker. Jag kommer ihåg att vi hade brandövning i Insjöns skola en gång, det tog 25 minuter innan första brandbilen var där.. Varför? jo de hittade inte till skolan. Känns bra, nja... Jag skulle kunna fortsätta hela kvällen med att rabbla upp exempel och tabbar som Leksands kommun har gjort.

Åter till den röda tråden. Varför har ingen Insjöbo reagerat och försökt bilda ett eget parti? för att göra det bättre. Är det lathet? Okunnighet? Eller kan det kanske bero på att man inte tror att någon skulle rösta? Jag har inget svar på detta, men det är värt att tänka på!

1 Mars

Hej på er! Hoppas att ni mår bra?! Idag har jag haft en riktig pluggdag. Jag har suttit framför datorn i sex timmar och lyssnat på två föreläsningar om global ekonomi, så nu svider mina ögon. Det är verkligen helt annorlunda att sitta framför datorn än att vara på campus och se den på plats. Distansstudenter är verkligen duktiga som orkar med det. Det som jag tycker är drygt med föreläsning via datorn är att vi inte kan ställa frågor eftersom den var inspelad förra året. Vi har dock en lektion imorgon då vi kan ställa frågor, men alla spontana frågor kommer jag ju ha glömt. Men jag hoppas att det kommer gå bra. Efter att jag hade suttit framför burken i 6 timmar gick jag ut och skottade lite snö, helt sjukt vad de har kommit snö idag, säkert 10 cm. Efter det åkte jag och handlade kvällsmat och köpte en överstrykningspenna på bokhandeln. Jag tror aldrig jag har lästen kurs förut där jag har förbrukat så många överstrykningspennor, efter en vecka är jag uppe i 3 stycken. Helt sjukt, och fler lär det bli. hihi  Ha det bra!!!

RSS 2.0