Dagens fynd!

 


Jag var på Tulavippan i dag. Där hittade jag en liten plåtbricka för 15 kr och en liten glas vas för 40 kr. Jag besökte en av mina kompisar förra veckan. Hon hade fått en liknande bricka av hennes mamma,. På brickan hade hon ställt levande ljus och de var så fint, så nu ska jag sno idén hade jag tänkt :) 

rosor:)

Fick jätte fina röda rosor av Martin i onsdag för att var sjuk:)

Dagsläget

Idag mår jag lite bättre. men jag har en jäkla hosta som är irriterande. Vad ska jag göra idag då? hmm. Har varit inomhus i fem dagar så jag känner för att göra något skoj idag. Vi får se var de blir!

Vem är det?

"Jag föddes täckt av hår från huvudet till knäna, bara ansiktet, armarna och benen var fria. Jag var luden över hela kroppen och hade en grov, stark röst. Allt detta ledde kvinnorna som tog emot mig att tro att jag var en pojke. Bland hela hovet spred de en falsk glädje som till och med för ett ögonblick lurade kungen. Hoppet och önskan bidrog till att alla misstog sig. Men kvinnorna blev mycket förlägna när de insåg att de hade haft fel...”  

Vilken känd person handlar det här om? 

Änglar och demoner

Förr veckan såg jag Änglar och demoner på bio. De var länge sedan jag läste boken, så jag hade nästan glömt bort hur handlingen skulle vara. Jag har hör att de inte fick vara i Vetikanen och spela in (ganska självklart) så filmbolaget hade byggt en kopia av st peterburgs katedralen i Hollywood  ganska mäktigt). Filmen är nästan värd att se enbart för de lysande skådespelarnas prestationer och den intressanta miljön. Jag tyckte filmen var jätte bra och den gav bra reklam till Rom för jag blev i alla fall sugen att åka dit. 

Poäng
♦ ♦ ♦ ♦

När man är sjuk får man hitta på sätt för att pigga upp sig lite:)
Jag var ute på nätet i går och gick in på HM online shop. Där hittade jag den här underbara blommiga kjolen för 249 kr som jag bara fick lov att köpa. Helt underbar:)

sjuk

är så sjuk sjuk sjuk! och de är såå tråkigt! orkar inte göra någon ting. Skulle behöva plugga men de finns ingen ork

nervös!!

I fredags lämnade jag in ett fördjupningsarbete som handlade om betyg och hur lärare ser på kunskap. På tisdag är de opponering och jag är riktigt nervös!! De är verkligen inte roligt att sitta och leta fel i en kamrats arbete, samtidigt som de är jobbigt att få kritik själv. nej fy usch! 

Carolines goda rabarbersmuffins med kanel

175 grader / stora
200 grader / små

Grundrecept

100g smör / margarin
2 st ägg
2 dl socker 
1 tsk vaniljsocker 
2 dl mjölk
1 st citronskal 
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver 
1 nypa salt 

Fyllning 

1- 2 rabarberkvistar 
1 msk smör
3 msk socker 
2 msk kanel 

Smuldeg 

75 gram kallt smör
2 dl havregryn 
1 dl mjöl
1 dl socker 

Gör så här:

1. Stek rabarber,  smör, socker och kanel i en stekpanna tills rabarberna är mjuka och sockret har blivit en smet.
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst med elvisp
3. Rör ner smält smör, mjölk, citron, vetemjöl och bakpulver samt salt 
4. Fyll formarna med 2/3 smet 
5. Lägg i lite av de stekta rabarberna i formarna 
6. Blanda ihop ingredienserna i smuldegen till en deg. 
7. Toppa muffinsarna med smuldegen
8. In i ugnen 
Min bil!MIn söta nissan micra:)

En helg i skärgården!

I helgen har jag och Martin varit på hans föräldrars sommarställe i Grisslehamn. Stugan ligger på en ö som man endast kan ta båten till. Ön är ungefär en kilometer lång och utrymmer ett tiotal andra stugor. Vi har haft toppen tur med värdet. I går var det 20 grader och strålande sol. Vi låg och solade nästan hela dagen, och  på eftermiddagen åkte vi in till byn och fikade på Grisslehamns kondis. Sen tog vi en promenad och köpte en korsordstidning. Verkligen jätte skönt att komma iväg ett tag och bara ta det lugnt och lata sig lite... :) 

RSS 2.0