GOD JUL

Jag önskar er alla en riktigt god jul!


Arkiv

Idag har jag suttigt med näsan i kyrkböcker från 1850 i Åhls socken. Jag har försökt att tyda vad som står, men de är jäkligt knepigt ska jag säga för prästen hade en väldigt dålig skrivstil.. Fortsättning följer !!!

Pinnchoklad till varm mjölk!Varm choklade är väl jätte gott. Varför inte göra pinnchoklad att ge bort i jul!
I går var jag ute i skogen och tog björkpinnar, som jag skulle ha till pinnchokladen. Det ända som behövs tillsättas är varm mjölk för att få en god kopp choklad.

Du behöver:
100 g vit choklad
250 g ljus choklad
250g mörk choklad
Björk pinnar

smällt chokladen i vattenbad eller i mikron. Häll i chokladen i en fyrkantig form som är klädd med bakpapper. Lägg in formen och smeten i frysen i någon minut så att den har börjat stelna lite. Stick ner björkpinnarna och lägg in formen i frysen igen. Klar efter ca en timme. Lyft upp chokladen men hjälp av bakplåtspapperet på en skärbräda, och skär ut lagom stora bitar. Stoppa ner chokladpinnen i varm mjölk!

Nya inköp!!När jag var i Stockholm i helgen köpte jag faktiskt två saker till mig själv. En hattlåda från Åhlens för 225 kr och fyra st kakburkar från Coop forum för 49 kr. Är riktigt nöjd över mina fynd  :)

Julskyltning
I helgen var jag i Stockholm. Det här är utanför NK och deras årliga julskyltning.. Det var jätte roligt å se deras julskyltning för den är alltid så rolig:)

Våra Tilda docker!Min, mammas och lindas Tilda dockor. Den sista är den jag har gjort:)

Jag tror jag fortfarande är mätt!!!

Efter att jag och min syster var på Leksands Julmarknad åkte hela hela familjen Borg med respektive upp till Insjönshotell och åt Julbord. Inget är väl så gott som det första julbordet, Men ack så mätt jag blev. Jag åt och jag åt ovh det fanns inget stopp. Så nu tror jag att jag klarar mig ända fram till jul:) Första advent blev en helt magisk dag. Det föll till och med ner snö så att marken blev täckt av ett vitt snötäcke. Helt underbart:)

Årets julkort!


Årets upplaga av  Mina handgjorda julkort är klara. Jag har använt mig av två olika papper. De tjocka är handgjort papper från Leksand och innerpappret är vanligt vitt papper. Jag har vikt papperna och bundit ihop dem med ett naturband. På framsidan har jag tryckte med stämpel och färg från Panduro.


Fynd !!


Jag var på Tulavippan här om dagen och fyndade! Jag hittade en ljusstake för 40 kr. Är mycket nöjd:)

RSS 2.0