Bortskämd

Jag känner mig som världens bortskämdaste unge! I går gick jag in till Berglunds för att hälsa på Klara som kommit hem från Stockholm. Efter en studs prat stack hon fram en påse med ett paket i. Det var en försenad födelsedagspresent som kom helt oväntat. Jag blev verkligen glad när jag öppnade paket och fick se en body batter i från Body shop. Min favorit lukt till råga på allt:). I dag fick jag ett äppelträd (som ni kan se nedan) av Katarina också helt oväntat (vem kan tro att man ska få ett äppelträd). Sen var Maja på besök och då fick jag en jätte fin vit skål av henne och Fredrik. Tre presenter som jag verkligen inte hade räknat med.. Jätte kul men jag känner mig jäkligt bortskämd!    


En gåva från familjen Liljeström

Förra veckan var jag, Linda och Katarina ute gick på promenad. Vi gick förbi Katarinas föräldrar hem och där träffade vi Katarinas pappa som bjöd oss på ett äpple från deras trädgård. Jag och Linda blev helt lyriska för de var så god plus att linda tålde dem vilket hon i normala fall inte brukar göra med äpplen. Så vi sparade kärnorna och frågade mamma om vi kunde så dem så att det blev ett träd. Mamma var lite skeptisk eftersom kärnorna var gula och skulle behöva bli bruna för att de skulle kunna sås. Sen idag så skrev Katarina till mig i ett sms att hon hade en överraskning till mig. När hon kom hade hon ett äppelträd på 1.5 meter med sig i skuffen.. Helt sjukt.. Jag blev verkligen jätte glad. Katarina berättade att hennes pappa hade blivit så glada när han hade fått höra att vi älskade äpplena och att Linda tålde dem, så de hade åkt och köpt ett träd till mig och familjen (en försenad födelsedagspresent). Å vi blev jätte glada! TACK Katarina och hela familjen:)

Party!!

I går var det fest hos min syster! Hon bjöd på underbar god mat och stämningen hos tjejerna var på topp. Målet för kvällen var att gå ut på bowlinghallen i Rättvik där Claes af Geijerstam (clabb) var Dj. Men vilken flopp det var med 80 och 90- tals musik kombinerat med hans rappning... Helt sjukt dåligt. Tur att jag hade ett glatt tjejgäng med mig som gjorde att de blev skoj ändå:) 

nytt

Ett linne från Lager 70. 

Dagens köp!
I dag tog jag en tripp till Ittala outlet i Insjön. Där  hade de extra pris på några delar från Ostindia. Bland annat tekopp med fat för 49 kr. Och handlade man för 300 kr fick man även köpa en Alto vas för 199 kr. Så det blev sex tekoppar och en vas :)

Nya böcker

I dag kom min leverans från Lycknis. Leila Lindholm, A piece of cake för 104 kr. Christine Hansson, Gamla smycken 156 kr. Och Stellan Dahlgren och Anders Florén, Fråga det förflutna 235 kr (kurslitteratur) Nu har jag lite och läsa:)

blommor

blommor som jag fick på min födelse dag!

Kalas i Lördags!
I lördags fyllde jag 22 år (eller det kanske var 17 år:) ) Till mitt kalas bakade jag en hel del fikabröd. Bland annat: rullrån, sirapskakor, chokladsnittar, havreflan, kanelbullar och små prinsesstårtor. Mina prinsesstårtor blev jag extra nöjd över eftersom jag ofta kan tycka att bakelser blir för mäktiga. Men dessa bakelser hade storleken som en fem krona och blev där igenom inte alls mäktiga. De är också mycket lätta att göra!

(ca 16 st)

Det du behöver är:

1 förpackning tårtbottnar
1-2 dl grädde
1-2 dl vaniljkräm
grön marsipan 
rosa marsipan

Gör så här:

1. skär ut lagom stora runda bitar (ca som en femkrona) 32 st
2. lägg på en klick med tjock vaniljkräm på bottnen 
3. lägg sedan på en ett lock
4. den täcker du med grädde.
5. sen kavlar du ut tunna cirklar ( cirka 2 mm tjocka) av grön marsipan  och lägger över som ett täcke. 
6. sist men inte minst sätt på en liten rosa marsipan ros och pudra med florsocker.

RSS 2.0