2010


Dagens inköp!!!


Idag hade jag handledarträff i Falun, det gick ganska bra. Efter mötet åkte jag in till stan för att kolla in mellandagsrean. Det blev ett par jeans leggings från Vero moda, ett orangerött nagellack från Mavala för 45 kr, och min favorit ögonskugga från Isadora som kostar 95 kr

Förnuft och känsla

Om du tycker om Jane Austens böcker får du inte missa den nyproducerade Förnuft och känsla 3 BBC på svt 2 klockan 20.00 idag. kärleksdramat är uppdelat i tre delar och kommer sändas varje tisdag.

Underbara mamma

Jag och min syster Linda fick ett julgranshänge i silver (som våran mor har gjort helt själv) i julklapp. Hjärtat är i silver som mamma gjorde när hon var på silversmides kurs i somras. Mamma är verkligen super duktig, och jag älskar mitt nya julgranshänge.




Örhängen

Ett par nya pärlörhängen i silver från Albrekts guld. Me like :-)

En rar liten ängel

Fick den här jätte söta ängel av mor och far i julklapp. Ängel är köpt på slottsboden i Örebro. Tack för den :-)

Dagens fynd!

Klockan tio på kvällen kom jag hem efter fem timmars shopping i Borlänge. Jag fyndade en väska från indiska för 79 kr som har kostat 129 kr. Jag köpte även en tröja och ett linne på HM :-)

Måndagen den 28 december // återblick

Hej allihopa! Hoppas att ni har haft en underbar jul!? Det har i alla fall jag haft, med god mat och trevligt sällskap. Jag fick massor av fina julklappar från tomten, tror att jag har varit extra snäll det här året. På juldags kvällen var jag och mina barndomskompisar på Arenan. Det var jätte trevligt enda fram till det att vi skulle hämta jackorna. Självklart skulle alla 600 personer hämta dem samtidigt och det blev världens kaos. Minst sagt. Om ni tänker er hulliganer som stormar en fotbollsarena, så såg det nästan ut, helt hemskt. Personalen i garderoben hade fullt upp men jobbade ganska långsamt och folk började bli trött, det blev påtryckningar i kön och det slutade med att folk började gå in och hämta sin egna jackor. Efter cirka 40 minuter i kö och vi vi hela tiden hamnade sist i kön gick vi också runt för att hämta våra jackor. Och det kan ha varit bland de värsta jag har sett. Jackor låg slängda på marken så att folk gick på dem. Det fanns inget lyse i taket så vi såg inget, och organisations kring kläderna gick inte att tala om. Nåväl, efter mycket om och men hittade vi våra jackor och väskor med kameror och mobiler i. Jag var ganska nervös eftersom jag hade lämnat in min väska med hela mitt liv i kändes det som och vem som helst hade kunnat tagit den. Men jag hade tur som hittade den. Nog med tråkigheter.


Nu på morgonen har jag legat i sängen och pluggat. Vid fyra tiden ska jag och Linda brumma till Borlänge för att kolla om vi hittar något på mellandagsrean, det ska bli skoj :-) Ta hand om er. Kram



Mormors mössa

Förra veckan gick jag in i en ny butik i Leksand. Affären säljer äldre antikviteter och små prylar, med en lantlig stil. Jag gillar butiken skarpt. Jag kommer inte ihåg vad den heter men den ligger mitt emot elkedjan i Leksand. Nåväl. I affären hittade jag den här stassbroschen. Den på minner mig om min bortgångna mormor som hade en liknade brosch på sin på sin mössa, så jag fick lov att köpa den. Den kostade bara 40 kr :-)

Julen 2009

Julen 2009 hos familjen Borg, eller som mamma skulle ha sagt Jul på Rönbergsborg ;-) hehe



Här har vi dukat för julätande i matsalen

Våran julgran

Jag tänder kristallkronan

Vårt julbord, ser dock lite tomt ut, bilden är tagen innan allt kom fram på bordet.

Familjen och släkten familjen Leander


Jag och min kusin Marie dansar :-)


Varje år gör vi ett änglafönster, med en krubba och massor med änglar

Efter all julmat, Kalles jul och middags sovning gick vi ut på en promenad

Linda och Marie springer med Santos (familjen Leanders hund)


Carolines goda brända mandlar


Igår gjorde jag brända mandlar. Det är väldigt enkelt  att göra  och de blir jätte goda.



Du Behöver:

300 g mandlar
5 dl socker
2, 5 dl vatten
1 msk glykos (finns att köpa på apoteket)
10 droppar karamellfärg


Gör så här:

1, Blanda socker, vatten och glykosen i en tjockbottnad kastull eller stekpanna, och låt det koka i cirka 6 minuter.
2, Droppa i cirka 10 droppar karamellfärg och lägg mandlarna i sockerblandningen. Låt koka i cirka 4 minuter till.
3. Ta av stekpannan från spisen och rör om tills att sockret börjar klumpa sig, och låt det fästa på mandlarna
4, Sätt stekpannan åter igen på spisen i någon minut.
5, Häll av mandlarna på ett bakplåtspapper.


:-)

Carolines mumsiga Mozartkulor




MOZARTKULOR



Du behöver:

1 paket nougat
1 stor rulle med mandelmassa
1 - 2 paket blockchoklad


Gör så här:

1, Skär nougaten i lagom stora bitar (ganska små fyrkanter)
2, Rulla dem till Kulor
3, Ta en liten bit mandelmassa och tryck ut den i handen så att den blir platt. Lägg sedan nougat kulan i och rulla runt så att de blir en stor boll.
4, Sätt på vatten i en kastrull och bryt ned blockchokladen i en skål som du sedan lägger i kastrullen (vattenbad)
5, Doppa sedan kulorna i chokladen och lägg dem på bakplåtspapper, och låt chokladen stelna.
6, Toppa Mozartkulorna med smällt vit choklad.

MUMS!!!


God Jul

En fin liten skyllt som vi fick av Yvonne :-)

Två sockerbagare

7 dl socker och 1 dl vatten ...
Socker smeten
Här får karamellerna sin riktiga form
Vi bakade sex olika karameller:
Äppelkarameller
Pepparmintkarameller
Citronkarameller
Apelsin och kokos karameller
Kolakarameller
Chokladkarameller

Två trötta sockerbagare (klockan 22,00)



Klart!


Måndag den 21 december

Hej allihopa, Snart är det jul:-) Hoppas att allt är bra med er!!! Idag har jag suttit och pluggat sedan nio, det ska bli sååå skönt när den här uppsatsen är klar. Ska intervjua pensionären Erik klockan fem idag. Förhoppningsvis min sista intervju för den här gången. Efter det ska jag skynda mig hem till mor och far för att baka mer julgodis. Jag tror att vi ska göra citronkarameller och kanske chokladkarameller, det ska bli skoj. kram kram

Grattis syster yster



Idag fyller min kära syster Linda 27 år. GRATTIS:-)

Fridas överraskningsfest


Igår kom Frida hem från Australien, där hon har varit sedan februari. Vi drog ihop en överraskningsfest för henne, och gissa om hon blev paff när det var massa folk hemma och väntade på henne.
En solbränd Frida
Malin och Sara


Likbleka jag och Frida
Klara
Frida och Marie

Godisbak


Igår bakade vi julgodis för hela slanten, eller nja inte riktigt vi ska fortsätta på måndag igen. Vi gjorde morzartkulor och polkagrisar som blev rosa. Jag och linda hade även två hjälpredor som rullade nougat kulor. Mycket praktiskt:-)

Igår lekte jag tomtenisse

Igår ringde Linda i ren panik och frågade om jag ville komma till hennes jobb och hjälpa henne med att slå in 80 stycken choklad kartonger. Och eftersom jag tyckte synd om henne åkte jag dit och hjälpte henne. Det var nog första och sista gången som jag slår in 80 stycken choklad kartonger....

Torsdag

Jag har precis kommit hem från en lång skogspromenad med Martin. Vi gick i skogen vid Styrsebo, de var ganska mycket snö och jätte kallt. Jag tror att det är  - 13 ute. Har duschat och nu sitter jag framför brasan i vardagsrummet och torkar mig. Ganska skönt :-) Martin håller på att laga mat, på menyn står det köttfärsås och spagetti. I eftermiddag ska vi åka hem till mor och far och baka julgodis. Jag och Linda har köpt ett godiskitt från Panduro, så snart blir det polkagrisbak :-) Ska bli kul att se hur det kommer gå. Tror att det blir svårt. Hoppas att allt är bra med er och att ni får en bra dag! kramm




Julgodis från Panduro 499 kr

Onsdag

Idag har jag varit i Falun hela dag. Jag mötte upp Klara på tågstationen i Falun, sen åkte vi till Skanic och åt lunch.. Det var mycket trevligt.. Sen åkte jag till stan för att bli klar med de sisa julklapparna och för att hämta ut två artiklar på statsbiblioteket. Vid tre tiden hade jag handledarträff på högskolan med min handledare. Jag trodde att jag skulle bli total sågad. Men hon sa en del om själva upplägget, men det går ganska lätt att fixa till genom att klippa och klistra lite. Så nu är det kvar, och två böcker till tidigare forskning och en litteraturjämförelse. Sen är den klar:-) Jihooo

Nu är karln min hemma igen :-)

Vilken överaskning jag fick idag när Martin ringde och sa att han skulle komma hem idag, istället för imorgon. Så nu är han hemma:-) Vi har ätit potatisgratäng och kött. Det var mums. Nu håller han på att instalerar sitt nya PS3 som han köpte igår. Snart blir det Wallander. Så skönt att vara två igen. :-)









(på min student 2006, de var ju ett tag sedan nu, hehe)


Möte på badhuset...

Idag skulle jag möta grundskolelärare från Åkerö skola för en intervju till min uppsats. Den ända tiden som fanns kvar för dem var när deras elever var på simskola. Så därför blev platsen Badhuset klockan 8,15. Allt gick jätte bra och efter intervjun åkte jag till hemköp och köpte frukostfrallor och en pepparkaksbyggsats, som jag tänkte fixa ihop i kväll. Nu ska jag försöka sammanställa intervjun. Hoppas ni får en trevlig dag!! kram på er :-)








Kläder ...

I lördags handlade jag inte bara julklappar, utan även två saker till mig själv också. Men eftersom de mesta pengarna den här månaden har gått till julklappar så blev det inga dyra kläder. Jag hittade två plagg för mycket överkomliga priser :-)

Gråglittrig bolero för 98 kr på HM



Linne från Cubus 129 kr

Måndag

Ny dag, ny vecka och nya tag. Hoppas allt är bra med er!?. Igår hade jag en ganska jobbig dag då allt bara kändes jobbigt och drygt. Jag var helt slut i kroppen och jag var på (skit) grinit humör. Förlåt till de som råkade prata med mig i går.. hehe  Men nu är det ny dag och ny vecka med nya möjligheter. Jag känner redan att jag mår bättre. Jag tror att man måste tillåta sig själv att må dåligt i bland. Jag brukar ha en sån här dag ungefär varje år, då jag bara vill sjunka under jorden och försvinna. Jag är helt slut och kroppen skakar och jag börjar grina för ingen ting. Nej fy, vad drygt det är, speciellt jag som ofta brukar vara glad och tycka att livet är toppen, men sånna dagar som igår, då spelar ingenting roll, det finns ingen ork, och inge energi att ta från, jag tittade på tve från klockan ett till elva, och orkade knappt resa mig från soffan. Nej fy va tråkigt... Och det konstiga är att jag hade ingenting att vara sur eller grinig för, utan det bara kom. Så konstigt. Jag behövde antagligen vila. Nej nog med alla tråkigheter.

Nu sitter jag i köket och dricker en kopp kaffe och äter en clementin. Har precis tänt den tredje adventsljuset (jag orkade inte det igår) och det är så fint:-).  Idag ska jag fortsätta med min uppsats. Jag är nu uppe i 38 sidor med bilagor, jag är så stolt över mig själv, men den är fortfarande inte klar på långa vägar:-) I morgon ska jag intervjua grundskolelärare på åkerö skola. Lokalen blev lite udda, simhallen klockan 8,15 , när eleverna har simskola. Men jag tackar och tar emot det med ett glatt leende. Lärarna har mycket nu inför julen och ledigheten, så det var den enda tiden som fanns, och då är det bara att gilla läget.


Hoppas ni får en bra dag! kram på er!!!


091213

Hej, hoppas att allt är bra med er!!! I går var jag och linda i Borlänge och köpte julklappar. Vi åkte dit så att vi var där till halv elva.  Vi tänkte att det  skulle vara fullt med folk i kupolen, men de var det inte. Sen vid tolv tiden då smällde det till. Det blev helt tjockt med folk, helt sjukt. Vi hittade massa saker och jag är nästan klar med alla min julklappar nu, så skönt :-) Jag kom hem vid sex tiden och då var jag så slut att jag somnade i soffan... hihi Det är inte lätt det här med shopping:-) Idag ska jag bara ta det lugnt, och försöka vila lite. Kram på er!!!

Tårar

Bytte över till ettan vid pausen innan de skulle säga vem som vann idol. På ettan var den fredskonsert för Nobel och jag kunde inte byta tillbaka till fyran för jag blev fast. Inom tio minuter satt jag i soffan och stor tjöt. Usch det finns så mycket hemskt ute i världen och här också. Och så fort jag börjar tänka på sånt så har jag jätte lätt för att börja grina. Huvva... nej nu ska jag torka mina tårar

Lucia och mys frukost på Gårdscafét


Leksands kyrka klockan 08,00
Vi fick plats uppe på läktaren. Kyrkan var full med människor och nu när luciatåget kom in i kyrkan, fick jag en känslan att julen hade satt i gång på riktigt. Det var så mysigt!
Efter lucian åkte vi till Gårdsacafét och åt frukostbuffe. Mums :-)

Intervjuer

Min två intervjuer gick jätte bra. Till min uppsats ska jag ha några äldre personer i 80 års åldern som berättar lite om hur skolan var förr. Idag fick jag äran att intervjua en kvinna som är född 1929. Jag och Sara L (barnbarn) åkte dit idag vid fem tiden och vi var inte klara för ens halv åtta. Det var så intressant att få höra hur det var förr här i Dalarna. Min släkt kommer från Kungsör och Norberg, så därför vet jag inte så mycket om hur det var förr här. Jag fick verkligen lära mig mycket idag, och det är jag tacksam för :-) Nej nu ska jag sussa. I morgon blir det Lucia i Leksands kyrka klockan åtta på morgon med Sara E. Det har blivit lite av en tradition för oss att gå dit, jag tror faktiskt att det är tredje året i rad i år :-) kram på er!






091210

Hej på er! Idag ska jag intervjua lärare på Sjugare skola, och en kvinna som gick i skolan i Leksand under min undersökningsperiod. Det ska bli mycket intressant. Pratade nyss med Martin, och öppningen av den nya Norrköpings butiken hade gått bra:-) Idag går nobelmiddagen av stapeln. Ska bli kul att få se vad kronprinsessan Viktoria och prinsessan Madeleine har på sig. Det är alltid lika kul tycker jag. Är det bara jag som tycker det?. Nej nu ska ska jag klura ut vad jag ska äta till lunch. Igår blev en helt fruktansvärt dag när det gäller mathållning. Jag åt fil och flingor till lunch och pizza till kvällsmat. Men det är ju såå tråkigt att äta själv, därför blev det så. Aja får kanske skärpa mig lite om jag inte snart ska rulla fram. hehe kram på er :-)

6 dagar kvar

ÅÅ nu är det bara sex dagar kvar till att Martin kommer hem:-) Jag längtar så!!! När han kommer hem nästa onsdag har han varit borta i tre månader, och det är den längsta tiden han någon sin varit borta från mig. I morgon har hans butik öppning så jag ska hålla tummarna för att allt kommer gå bra! Men det kommer de ju att göra:) Kommer säkert bli lite konstigt när han kommer hem, eftersom jag har vant mig med mina rutiner (inte städa allt för ofta, hehe) men det ska bli så underbart att slippa äta själv varje dag och få känna lite kärlek... :-)






Onsdag

hej allihopa, hoppas att allt är bra med er! :-) Idag har jag varit duktig och har redan hunnit skriva en sida på min uppsats. Är nu uppe i 31 sidor och den är inte klar på långa vägar. Har en hel del intervjuer kvar att göra, lite litteraturjämförelser och bakgrunden måste göras klar. Sen kommer det bästa att rätta och fixa uppsatsen så att den går att läsa. Nej fy vad tråkigt de är. huvva. Jag har alltid oturen att få skriva uppsatser på höstterminen, och det kan ju vara lite jobbigt eftersom (speciellt) nu finns det ju roligare saker att göra, pyssla med julen. Nu ska jag kämpa vidare! Önskar er alla en trevlig dag! kram







Målad av en mina favorit konstnärer Jenny Nyström

Dagens citat!


Albert Einstein






Tisdag

Det blev inte riktigt som jag hade tänkte idag. Jag åkte till Sammilsdals skolan för att jaga lite lärare som jag måste intervjua. Det slutade med att jag fick intervjua sex lärare på en gång. Blev lite chockad, eftersom jag hade tänkt att jag kanske kunde göra det nästa vecka. Efter 45 minuter fick jag lov att rusa eftersom jag hade en bestämd tid på Åkerö skola, med mer intervjuer. När jag väl kom dit efter mycket stress fick jag veta att en elev fått diabetes och att lärarna hade fått lov att åka akut till Falun. Men eftersom jag redan fått en intervju avklarad blev jag inte så ledsen över det. Åkte hem till mor och far i stället och åt en lussebulle och sammanställde intervjun från Sammilsdals skolan. Vid fem tiden kom linda och då blev det pappas hemma gjorda risgrynsgröt och sen yoga. Efter träningspasset åkte vi till Gundes (interflora) som hade kundkväll. Självklart kom jag hem med lite fina blommor. När jag väl kom hem insåg jag att jag inte riktigt visste vart de skulle få plats.. Aja de får bli ett senare problem.. hihi :-)

091208

Hej på er! Hoppas allt är bra med er. Jag är lite nervös idag. För i eftermiddag ska jag åka och intervjua de första lärarna om hembygdskunskap. Jag är inte så nervös för själva intervjun, utan för att det ska bli något fel med min digitala bandspelare, som jag ska spela in med. Jag känner att jag och den är inte kompisar och att jag inte riktigt kan med den. Nåväl det ska nog ordna sig. Nu ska jag gå ner och äta frukost:) kram på er!!!

Är världens gladaste

Ett blomsterbud knackade nyss på i min lilla stuga. Med sig hade hon den här rosbuketten från Martin. Visst är den fin! Jag känner mig helt hög av kärlek och rosdoft. Älskar dig Martin :-)

4 år idag!!!

Idag firar jag & Martin 4 år :-) Tänk vad tiden går fort, känns som att det var igår vi blev tillsammans.
Grattis till OSS!!!

Jul på Sätergläntan

Idag besökte jag och mamma Sätergläntan, när de hade öppet hus. Elever hade ställt ut sina skapelser som de har gjort under terminen, och det mesta gick i julens tecken. Besöket var mycket inspirerande med alla färger och former.


Julgran med röda spolar
En gran med bilder på kändisar, slipsar och en hat som krona på verket.
Mamma pratar med en tjej som syr en jacka.
I smides verkstaden
Adventsfika, mums :-)

Söndag!

Hej alla glada! hoppas att allt är bra med er.. Här i dalarna har snön smält bort efter gårdagens regnande. Riktigt tråkigt. Men jag hoppas att den snart kommer på besök igen. I går jobbade jag och sen blev det mysmiddag med familjen Berglund och utgång. Idag ska jag och mamma besöka sätergläntans julmarkand. Jag hoppas att det kommer bli trevligt. Nej nu ska jag hoppa ur sängen och fixa i ordning mig. kram

Dagens citat!

Bertrand Russell


"Felet med vår värld är att de dumma är så säkra på sin sak och de kloka så fulla av tvivel."

Ny julgransfot


Jag har hittat en jätte fin julgransfot i gjutjärn på Trend och Tradition för bara 139 kr. Den kommer passa perfekt hos oss :-)

Ny hårfärg


Igår tog jag mod till att lägga in lite mörka slingor i håret. På vintern blir man så blek och jag tycker inte att de lika fint att vara blond när man har kritvit hy, (som jag får) så därför gjorde jag de.  Känns verkligen ovant när jag tittar mig i spegeln. Kanske ångrar mig lite, men samtidigt var det ingen drastisk förändring. Men det blir nog blont igen till våren.

091204

hej alla, idag är det fredag... hihoo. Hoppas att ni mår bra! Jag kände mig lite seg i morse efter en hemsk dröm i natt. Jag drömde att jag hade haft inbrott och att allt var borta. Vaknade halv nio och trodde att det fortfarande var natt. Jag är nog lite korkad. hehe. Idag ska jag förhoppningsvis äta lunch med Mia och sen blir det plugg som vanligt. Jag är lite förväntansfull på nästa vecka, för då ska mina intervjuer sätt igång. Ska bli spännande! Nej nu ska jag dricka kaffe. Jag önskar er en trevlig Fredag. Kraam







The new moon!

ÅÅ filmen var verkligen lika bra som jag hade hoppats på, kärlek och spänning. Viii :) Kan verkligen rekommendera den!!!

God förmiddag!

Hello.. Hoppas att allt är bra med er! Idag vaknade jag åter igen upp i ett vinterlandskap. Är så glad att det inte har försvunnit, även om det är kanske lite för kallt. Men men. Igår var jag på kulturhuset och letade efter klassfoton från slutet av 30-talet. Men efter två timmar letning gav jag upp. Idag ska jag ta nya tag igen. Fast de här med klassfoton tror jag att jag skjuter upp ett tag;).. Klockan fem ska jag äntligen få se the new moon på biografen i Rättvik. Det ska bli skoj, hoppas den är lika bra som den första filmen. Kram kram






Dagens citat!

Att älska sig själv, är inledningen till en livslång romans.
Oscar Wilde

Lindas goda varma äppeldrink

Ett gott alternativ till glöggen, som smakar lika mycket jul!



1 liter äppeljuice
4 msk honung
3 kanelstänger
2 uppsnittade  vaniljstänger
1 litet äpple i mindre bitar
Vaniljvodka (går lika bra med vaniljarom)
Socker


Gör så här:

1. Koka upp äppeljuice med honung, kanelstänger och de uppsnittade vaniljstängerna.

2. Ställ åt sidan och låt det dra cirka 15 minuter tillsammans med några äppelbitar. Sila blandningen.

3. Tillsätt vaniljvodkan och socker efter smak, eller cirka 1 msk socker och 1 msk vaniljvodka per glas. Värm drycken utan att koka den.

4. Använd kanelstängerna som drinkpinnar.


091202

Nu är det fint i Leksand, men kallt. Det ser ut som att moder Svea har pudrat samhället med florsocker, samtidigt som hon har fört kylan med sig. I morse var det -10 grader, och det känns i min lilla stuga. Det är 19 grader i köket och jag sitter med levande ljus och en stor filt och huttrar. Har försökt att fått igång en eld, men utan framgång. Värmer mig i stället med varmt kaffe. Önskar er en trevlig dag! kraaam




Gripsholm

I lördags var jag och Linda inne på Gripsholm och tittade lite. Jag tänkte införskaffa mig nya sängkläder som skulle passa till julen. Men de påslakan som jag skulle köpa var slut, så då kom jag ut med de här istället. Fina va? Jag tycker de såg lite lantligt och skärgårdsaktiga ut så jag slog till. Påslakan med örngott kostar 229 kr st.


P.s. Tack Yvonne och Lennart för presentkortet. Det kom lägligt till pass till detta! :-)

Julfint

Nu är det julfint i köket!

lite Julpyssel!

 

Lite enkelt julpyssel. Jag hittade billiga omålade bokstäver i trä på Panduro. Ofta brukar bokstäver vara ganska dyra, så därför tänkte jag att jag kunde köpa bokstäver på Panduro och måla dem. Målningen går på tio minuter. Klaart:-) fint va!

 

Bokstäver från Panduro 19 kr styck.


Snövit allmogefärg ca 40 kr på färgaffären.
Klart :-)

1 december

God morgon! Hoppas att allt är bra med er :-) Idag ska jag åka till högskolan och ha handledarträff med min handledare. Jag hoppas att det kommer göra så att jag blir lite mer lugn. Just nu känns det som att jag inte riktigt vet hur jag ligger till. Men nu ska jag gå upp och äta lite frukost innan jag åker iväg. Ha en trevlig dag! kram kram







RSS 2.0