På tal om klumpighet

I mitt förra blogginlägg så berättade jag, att jag och min syster är ganska klumpiga. Men jag undra om inte mamma tar priset.. hahahaha Hon lyckades nämligen att köra in i en refug i morse. Och ja, som ni ser var det något som hände..

Systrarna Borg på shoppingtripp

(Lite av de jag köpte)

Hej på er! Hoppas ni har haft en trevlig helg:-) Jag har de senaste 10 dagarna varit dunderförkyld, och tanken var att jag skulle åka och hälsa på min kompis Katarina i Uppsala förra helgen. Men det fick lov att ställas in på grund av att jag inte var helt frisk.. I stället drog min kära syster iväg mig på en shopping tur till Borlänge. Och nu ska ni få höra något roligt... Eller nja lite kanske.. Ni kanske har märk om ni följer min blogg att jag är ganska klumpig av mig.. Finns det något att gå in i så gör jag givetvis det.. Och efter schoppingtruen fick jag det även bekräftat att detta är synonymt för båda systrarna Borg..
Här får ni två exempel:
1. Jag och min syster var och fikade. Efter att vi hade fikat klart skulle hon ställa in sin bricka i ett brickställ, och på brickan hade hon ett högt glas med lite kaffe i. Glaset välts eftersom det inte fanns plats för den mellan hennes brickan och brickan över. Kaffet rinner ut och ner i hennes kasse med alla hennes ny inhandlade kläder.
2. Vi ska tvätta bilen. Syrran kommer in i bilen och berättar att hon har köpt guldtvätten så att bilen ska bli extra ren.. Vi kör in i biltvätten och sitter där i en kvart... Efter att bilen är klar så börjar vi åka ut mot riksvägen och efter ett tag så hör vi något som dunkar på utsidan.. Jag säger åt min syster att stanna och titta efter vad det är.. Hon öppnar bildörren och inser att delar av hennes jacka har även den blivit tvättad, avfettad och vaxad i biltvätten. Hahahaha

Tänkvärt

"Quand un vieillard meurt, c'est une bibliothèque qui brûle".

När en gammal människa dör, är det ett bibliotek som brinner upp.

Tant Caroline vårstädar

Ja, det ser nog ut som att det bor en tant i min stuga när man kommer in i farstun.. Men icke, det är en 23-åring.. Haha Idag var det så varmt ute, så jag tog tag i min farstu (som inte är isolerad). Den skulle bli vårfin. Ut med vinterkläder och in med vårkappor och sjalar.. Underbart :-)

Våren börjar titta fram

Dagar kommer, dagar går, bara minnena består! De tycker jag vi kan avtacka den gångna vintern med.
Nu vill vi att naturen ska få sprida kärleks värme över våra vintergråa själar.
Med solen ska vi återigen få tillbaka vår energi och glädje, och till sommaren ska vi slå ut våra vingar så som blommorna slår ut sina blad. Och vi ska återigen sprida vår energi precis så som solen gör!
Nåväl slut på poesin! Men hörni, jag tror våren är påväg:-)

Är jorden ovanligt orolig?
Kan det vara så att jorden just nu är ovanligt oroligt, eller är det så att alla naturkatastrofer som har skett under 2000-talet är helt normala? Kan de kanske vara en effekt av mänsklighetens utvinning av naturen? Jag brukar säga att den dagen då människa förde ner sin händer i jorden och sådde sina första frön började en utvinning av jordens resurser, och sår skars upp. Det jag syftar på är övergången från den neolitiska revolutionen till jordbrukssamhället. Vid den industriella revolutionen kom dessa sår att utvidgas och idag blöder dessa sår samtidigt som de kanalisera till oanade nivåer.
Jag tycker de känns som att det sker och har skett för mycket under de senaste elva åren. Det kan kanske vara så att vi nu med medias hjälp blir mer underrättade om dessa händelser än tidigare. Men även om detta skulle vara fallet så känns det som att jorden är inne i en orolig period.. Jag satt går och funderade på alla naturkatastrofer som har skett efter under 2000-talet.. När jag började räkna efter, har det skett en hel del:
  • Jordbävningen i Indiska oceanen 2004, den näst största jordbävningen sedan mätningarna började. En magnitud på 9,3 uppmättes. Den jättelika tsunami som utlöstes dödade minst 229 000 människor.
  • Jordbävningen i Kashmir 2005 hade en magnitud på 7,6-7,7 och dödade 79 000 människor i Pakistan.
  • Jordbävningen utanför Java i juli 2006, hade en magnitud på 7,7 och utlöste också tsunamis.
  • Jordbävningen i Sichuan 2008, Kina, hade en magnitud på 7,9 och dödade minst 61 150 människor.
  • Jordbävningen i Haiti 2010 som med en magnitud på 7,0 dödade över 200 000 människor, de flesta i Port-au-Prince.
  • Orkanen Katrina, som lade större delen av New Orleans under vatten 2005
  • Limpopo, i Moçambique svämmade över 2000 och lade stora delar av landet under vatten i tre veckor. Översvämningen resulterade i tusentals döda.
  • Vulkanutbrott på Island, Eyjafjallakökull 2010
  • Jordbävning vid Tohoku den 11 mars 2011.
Det här är bara några katastrofer. Till dessa kan man också lägga alla epidemier så som Shars och svininfluensan osv. Enligt Röda Korset dör cirka 80000 -100000 människor varje år i naturkatastrofer. Det motsvarar ungefär en stad som Lund i storlek. Med tanke på Japans rådande situation kan de vara bara att föra sin tankar tillbaka till de andra katastroferna och fundera på vad vi håller på med. Jag erkänner, även jag är en bov i detta drama! Och de är, och kommer att vara svårt att komma ut ur denna onda cykel. Kanske är det redan försent, men vi kan ju alltid försöka. Sänk en tanke till de behövande i Japan!

Sex drugs and rock`n roll

Jag läser just nu en kurs som heter Sex drugs and rock`n roll och handlar om ungdomskultur.. Idag har jag suttit och lyssnat på två föreläsningar inom området. Totalt fem timmar var föreläsningarna på, och jag kan lova att den sista timmen kändes det som att jag såg i kors... Visste ni att Rock`n roll är slang för samlag och att gitarren symboliserar manens förlängda lem.. Den ni, nu kanske ni fick lära er något nytt.. Vi får lära oss så mycket intressanta saker på högskolan;-) hehe

Spontanhelg

Hej på er alla! Hoppa ni har haft en härlig helg! Jag och en kompis åkte ner till Stockholm på en spontanhelg. Det blev mycket trevligt:-) Vi besökte bland annat Retromässan på Munchenbryggeriet, de var riktigt kul. Det kryllade av Stig Lindbergs porslin, myran, kobran och andra klassiker. De är härligt med alla former och färger!  Men egentligen är det inte min stil, men jag tycker ändå att man kan få mycket inspiration från den tiden. Och man blir glad av designen!

Ungdomskultur och skolans framtid


Skoltrött

Jag tror de finns en gräns för hur mycket man orkar pluggan innan man börjar bli skoltrött. Enligt mig ligger den på cirka 3 till 3,5 år. Sen tror jag att man börjar bli riktigt trött på plugga och studentlivet. Till sommaren har jag pluggar 4 år och har 1 år kvar. Jag börjar känna mig fördigbakad eller hur man nu ska säga, jag vill bara ut i verkligheten och lära ut mina kunskaper.
Det känns verkligen att jag har pluggat i snart 4 år, förstår ni 4 år.. De är ju egentligen helt galet. Den här veckan har varit extra tung. Inte just för att vi har mycket i skolan utan saker runt om. I måndags fick jag akut åka in till Högskolan (som ligger fyra mil från Leksand) för att leta reda på en bok. När jag väl kom dit så fanns inte boken där, den var inte utlånad utan de var helt enkelt borta, så de var bara att åka hem igen.
Sen har jag haft superpanik över den nya lärarlegitimationen som kommer införas sommaren 2012 precis när jag blir klar.. Och ingen verkar ha koll på hur det ska fungera. Så det kommer nog bli kaotiskt. Och som kontrollfrik så får jag panik över det.
Sen hade vi seminarium i tisdags och då läser vi med några lärare som redan är klara men som läser ett tredje ämne, och de skrämde upp oss studenter ordentligt, om att vi inte kommer få jobb och att de är lika bra att plugga ett tredje ämne på en gång för att få jobb... Men jipppppi... Nej fy fasiken va jag är trött på att plugga just nu! Tur är att jag har fina vänner. En tjejkompis frågade igår om jag ville följa med till Stockholm i helgen på en spontanresa.. Och de är nog precis vad jag behöver, komma iväg och ladda batterierna lite! :-)

Sömn är viktigt

Jag läste en gång att den framstående vetenskapsmanen Albert Einstein sägs ha behövt 10 timmar sömn per natt för att tänka stora tankar. En orsak kan ha varit att han löst särkilt svåra problem genom att sova på dem. Det ska även hans berömda föregångare Isaac Newton ha gjort! Jag tycker det är ett ganska bra argument om man behöver mycket sömn. Mycket sömn för att kunna tänka stora tankar, tänk på det när ni sätter väckarklockan på era lediga dagar:-)

Semeldagen

8 mars - årets semeldag.. Dagen till ära åkte jag hem till till mor och far och bakade semlor.  När jag lite senare kom till gymmet fick jag veta att en semla innehåller cirka 500 kalorier.. Och jag som har smällt i mig två stycken.. Men gott var det:-)

Black Swan - ett mästerverk

Igår var jag och tittade på Black Swan på bio. Jag kan sammanfatta filmen med att den är ett mästerverk... Ett bevis på det är när alla i biosalongen sitter kvar efter att filmen har slutat, det tog cirka fem minuter innan någon började resa på sig, och de säger en hel del. Jag har varit med om det en gång tidigare och det var när Så som i himlen visades.
Filmen handlar om en ung tjej som dansar balett, hon har kämpat hela sitt liv för att nå eliten och när hon väl börjar nå framgångar så blir hennes största fiende henne själv. Mycket smart och genomtänkt film. Om ni inte har sett den, så är det nästan ett måste att se!

Satan i gatan eller vad man nu ska säga... hahaha


Vår kära tuppljusstake i ny tappning?

Jag surfade in på Nordiskamuseets hemsida och där såg jag den här bilden på tuppljusstaken i orange plast. Fin eller ful? Nja jag vet inte ja

http://www.nordiskamuseet.se/Publication.asp?publicationid=9304&topmenu=142

Livet som student

Livet som student kan vara ganska härligt ibland... Mitt studentliv består till stor del av fika och tupplurar;-) Fast en och annan bok plöjer jag ju givetvis också! Igår började jag en kurs som heter Sex, drugs and rock´n roll. Kursen handlar om ungdomskulturens uttrycksformer, och jag hoppas och tror att det kan bli ganska intressant!RSS 2.0