Måndag!

Hej på er!  Hoppas ni har haft en bra helg och att ni nu har nya krafter inför den nya veckan.. Förra veckan åkte jag ner till Stockholm för att vara med när två bekanta till mig skulle opereras. Allt gick som tur var mycket bra men det var några tunga dagar. Men nu är det bara att ta nya friska tag! Jag ska börja med att satta på en kanna kaffe och fördjupa mig i en bok :-) Jag önskar er en trevlig måndag!

Titta in i mitt skafferi

Eller nja det här är ju givetvis bara en del av mitt skafferi. Jag gillar att ha fint i mitt kök, och jag tycker att det är viktigt att det även ska vara fint i skåpen och på hyllorna :-)

Ny termin

Jahapp då var det ny vecka (om man kan säga det på en tisdag)! Den här veckan påbörjar jag min åttonde termin på lärarprogrammet.. Det känns verkligen att man har pluggat ett tag nu, och suget att få komma ut i verkligheten och få praktisera sin kunskaper på dessa små odrägliga elever (hehe, nejdå) börjar krypa sig närmare i sinnet. Som jag längtar till den dagen då jag är färdig fröken.. Men nu är det ju bara tre terminer kvar, och jag hoppas och tror att de kommer gå fort.
Den här terminen ska jag läsa Samhällskunskap III på avancerad nivå, och första delkuren handlar om utopier. Jag måste säga att jag var lite skeptiskt till detta innan jag började kursen men nu är jag helt fast, det är så intressant! Fick nyss även veta att examinationen kommer gå ut på att vi ska bygga upp ett eget samhälle som kan ses som en utopi.. Det kommer nog bli grymt kul:-)

Skrämde vargarna med hårdrockWalter Eikrem, 13, från Rakkestad i Norge, mötte en vargflock på väg hem från skolan.

Då plockade han fram sitt vapen – hårdrock.

– Jag tog upp mobiltelefonen och satte på den värsta heavy-metal-musiken jag hade och gick emot dem, säger han till VG Nett.

 

Den 13-årige Walter Eikrem var på väg hem från skolan när han fick ett oväntat möte. Fyra vargar uppenbarade sig plötsligt framför honom på vägen som går mellan skolbussens hållplats och familjens hus i norska Rakkestad.

– Jag skulle upp för backen på väg hem och såg fyra stora vargar högst upp. Jag blev rädd att de skulle attackera mig, säger han till norska VG Nett.

Viftade med armarna

Det var då Walter kom på den strålande idéen. Han hade hört talas om att vargars jaktinstinkt kan väckas när någon börjar springa. Han bestämde sig för att försöka skrämma dem istället.

– Jag tog upp min mobiltelefon och satte på den värsta heavy metal-musiken jag hade på full volym och gick emot dem. Då flyttade de sig, berättar han för VG Nett.

Musiken hade han redan igång och behövde bara dra ut hörlurarna för att hårdrocksmusiken skulle höras ut.

Walter har själv sagt att det var hans favoritband Creed som skrämde bort vargarna. Låten "Overcome" blev hans räddning.

Först när han började vifta med armarna rörde sig vargarna därifrån.

Men vargarna gav sig inte.

Kastade leksak

När Walter gick mot huset såg han hur en varg kom emot honom igen. Då kastade han en hundleksak mot vargen.

– Då blev den rädd och gick iväg, säger han till tidningen.

När Aftonbladet pratar med Walters mamma har det gått några dagar sedan vargmötet. Hon och barnen har varit ute i skogen flera gånger, men inte sett några fler vargar.

– Men visst är vi mer försiktiga nu när vi sett att de rört sig så nära folk, säger hon.

Vargarna tillhör troligen den flock vargar som rör sig i området.

 

Källa:http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8453723.ab

 

 


Bokbestyr

Jag har en förmåga att köpa stora mängder böcker, eftersom jag tycker det är kul! Bara den här månaden har jag köpt fem böcker. Kanske inte låter så mycket, men gör man det ett tag så blir det till slut en hel hög med böcker. Nu kanske ni undrar när jag ska hinna läsa alla dessa böcker. Och ja, det gör jag också. Jag tänker att den här (när jag står på bokaffären och ska köpa en bok) boken, den kan jag läsa någon gång under min framtida sommarlov som jag förhoppningsvis kommer få. Och så köper jag den och blir glad. Men nu har jag kommit till insikten att jag inte vet vart jag ska göra av alla fina böcker. Jag har kanske tio flyttlådor fulla med böcker hos mor och far och de blir nog inte så glada om jag börjar dumpa av fler böcker där. Jag bor i en liten stuga och har ingen plats för bokhyllor. Så nu har jag kommit på den genialiska idéen att jag gömmer böckerna bakom min tv, i hopp om en större lokal så småningom. Usch när jag läser det här så inser jag att jag kanske borde svida om och bli bibliotekarie istället för lärare.. haha
Så dagens tips, vet du inte vart du ska göra av alla dina böcker, göm dem bakom din tv:-)
P.s. Bokrean kommer i februari ;-)

Historiebeskrivning kan vara lite förvirrande ibland...


Det första 100 dagarna för SD i riksdagen

Om Ni har en timme över kan jag rekommendera er att titta på svt:s dokumentär om Sverige demokraternas första 100 dagar i riksdagen. I dokumentären får vi följa med i maktspelet mellan Jimmie Åkessons parti och de andra partierna. Mycket intressant och mycket oroväckande... Ni hittar dokumentären på den här länken: http://svtplay.se/v/2290956/dokumentar__100_dagar

Leksandsbladet när det är som bäst!!!

VÄLKOMMEN TILL DALARNA...  HAHA 

Kreativitet betyder mycket...

Att vara kreativ är en viktig egenskap tycker jag! Sen i vilken grad sin kreativitet visar sig är ju helt individuellt. Vissa kanske tycker om att måla, baka, eller kanske bara att sitta och filosofera. Ja, det finns mycket som man kan kalla för kreativt. I min värld är kreativitet synonymt med lycka. Jag mår bra av att få pyssla, baka, måla, läsa och fundera på saker. Jag får en kick av det och det får mig att känna mig nöjd med min tillvaro. Det man presterar behöver inte alltid bli så fagert, utan det är mer själva handlingen att man gör något kreativt som är viktigt för mig! Min mor brukar ofta säga "vet du, i natt bestämde jag hur trädgården ska se ut i sommar, eller jag kom på en saga i natt, eller jag kom på en ny tavla som jag ska måla" Hon brukar säga att de ibland kan vara svårt somna för att de kommer upp så mycket tokiga kreativa idéer i huvudet när hon ska sova och de försvinner aldrig. Nästan varje gång jag kommer hem till mor och far berättar mamma om någon ny idé hon har kommit på. Sen att hon inte förverkligar allt det är en annan sak, men jag tror det är otroligt viktigt att låta sina idéer flöda fritt för att få en vardag som man mår bra i:-) Låt kreativiteten flöda!!!
Här kommer lite smakprov på vad min mor har gjort...
Ett tak som min mor har målat änglar på
Även min morfar var väldigt kreativ. Som på bilderna visar har han gjort träfigurer och tecknat.

Fina julklappar från Alaska

Jag fick dessa fina julklappar av min kära kusin Marie som bor i Alaska! Hon vet hur mycket jag gillar att baka, så hon skickade mig lite roliga saker från USA:-) Blev mycket glad!! Tack Marie:-)

Måndag

Hej på er! Hoppas att ni mår bra och att ni har haft en trevlig helg! Min helg har bestått av jobb, middag och spelkväll hos kära vänner och ett biobesök! En helt lagom helg:-)
Nu är det måndag igen, visst går det fasligt fort fram. Snart är min sjunde termin på lärarprogrammet över och jag sitter för närvarande i ren panik och försöker få ihop ett PM om globala medborgare kan skapas med hjälp av sociala rörelser. Just det här PM:et har jag haft otroligt besluts ångest med eftersom jag inte är riktigt säker på hur jag ska lägga upp de magra 6 sidorna med 1,5 radavstånd. Jag tycker inte om att skriva ett arbete som är så kort, de blir oftast svårare än när man kan skriva på utan att behöva tänka på varenda mening, för att det inte ska bli för långt. Nåväl när jag vaknade i morse med två böcker i sängen, fyra böcker bredvid sängen, och när jag kom ut i köket låg det fem uppvikta böcker och massor med papper huller om buller på köksbordet. Insåg jag att de här är ju lite galet.. Livet som student! Jag som inte tycker att jag pluggar så mycket, men det måste jag ju tydligen göra:-) hehe Usch jag hoppas verkligen jag får till den här uppgiften. Och på råga på allt ska vi även göra en Power Point presentation på arbetet.. Huvva Nej nu är det nog bäst att jag sätter igång igen! Jag önskar er alla en trevlig Måndag :-)

Ja ser det snöar, jag ser det snöar

Min stackars gran syns snart inte mer...

Häxor får offentlig status i Rumänien

Nu är det fritt fram för astrologer, häxor, spåkvinnor och -män och andra liknande yrkesutövare att verka på den rumänska arbetsmarknaden. Genom en nyinstiftad lag har dessa ”siaryrken” fått officiell status. Tvång snarare än frihet, menar utövarna.Att rumänska staten samtidigt hoppas på skatteintäkter från en bransch som tidigare verkat utanför systemet får betraktas som bonus för det allmänna.

Så sent som i september 2010 fick ett liknande lagförslag tummen ner i rumänska nationalförsamlingens senat.Uppenbarligen godtog inte regeringen senatorernas nej.

Hånfulla och förlöjligande kommentarer i rumänsk press och på internet till trots drivs nu lagen igenom.

En annan
grupp som också reagerat starkt är – siarna själva. En självutnämnd häxa har uttalat en förbannelse över politikerna och förvarnat om att hon tänker hämnas på dem.

Redan när senaten försökte stoppa lagen menade många rumäner att de folkvaldas nej var ett utslag av rädsla, bottnande i häxtro, för möjliga förbannelser från en ”yrkesgrupp” som såg rött så fort en lagparagraf var i antågande.

Åter andra
påpekar att med officiell yrkesstatus följer sådant som exempelvis skydd för konsumenter som anlitar dessa yrkeskvinnor och -män.

”Kommer de att utfärda kvitton som sedan kommer att gälla som garantibevis?”, frågar sig signaturen Ben jib på ett nätforum, citerad av australiska nättidningen ABC News.

Benjib fortsätter:

”Om så, ponera bara vilken mängd av klagomål över icke uppfyllda förutsägelser som kommer att dimpa ner i konsumentverkets brevlåda!”

 

 

Källa:  http://www.dn.se/nyheter/varlden/rumanska-siare-och-astrologer-patvingas-yrkesstatus

 

Det här hade man nog aldrig kunnat trott skulle bli verklighet för 500 år sedan när häxjakten spreds som en löpeld genom Europa. Tur att tiden förändras.. haha


Historiesajten

Jag hittade för ett tag sedan en Facebookgrupp med en intressant hemsida om historia. För er som är intresserad av historia kan kolla in den på: http://www.historiesajten.se/index.asp

Stjärntecken

Igår läste jag lite om mitt stjärntecken, Lejonet. Och jag måste säga att jag slås av häpnad hur mycket som faktiskt stämmer in på mig!

Lejonet är handlingskraftig och bestämd, trivs med uppmärksamhet och värdesätter kvalitet. I relationer är Lejonet varm och lojal. Att få ta emot eller ge andra uppskattning är viktigt för denna stolta och generösa karaktär. En smula fåfänga hör till bilden, likaså smak och stilkänsla. Lejonet föredrar traditionell uppvaktning och förväntar sig respekt. 

Solen härskar över detta karismatiska eldtecken. På motsvarande sätt som solen är centrum i vårt solsystem blir ofta Lejonet en centralgestalt, både i sociala och yrkesmässiga sammanhang. Vi finner många präglade av Lejonets tecken på ledande, ansvarsfulla poster. God organisations- och planeringsförmåga är kännetecknande. Lejonet ställer höga krav, på sig själv och andra, och uppnår ofta goda resultat. 

Lejonet trivs i glada och festliga sammanhang, gärna pompa och ståt. En kreativ natur som satsar till 100 procent när något ska presteras eller genomföras. Lejonet ogillar amatörmässighet och gör inga halvhjärtade insatser. Men samtidigt har denna kraftfulla ledarnatur, utrustad med viljestyrka och pondus, inga problem med att koppla av och njuta när tillfälle ges. Lejonet trivs lika bra i hängmattan som på toppen av karriärstegen. 

Lyx och glamour, komfort och njutningar tilltalar denna livsnjutare. Men ett Lejon som inte får utlopp för sin kreativitet och sitt behov av uppmärksamhet, kan bli en aning styrande. Lejonet är principfast och viljestark. Trots behov av beröm och social stimulans har Lejonet stark integritet. En som kan ryta till när det behövs.
Kolla in erat stjärntecken på http://www.dagenshoroskop.nu/

Historisk symbol: Örnen

Örnens storlek och styrka har gjort den till en maktsymbol och kännetecknas av deras starka syn, snabbhet och skicklighet. Örnen är fåglarnas konung och förknippas ofta med seger. Eftersom örnen förknippas med makt har den blivit en symbol för ledarskap, suveränitet och nationell identitet för en mängd stater, bland annat Tyskland och USA. Örnen har även varit en nationalsymbol för Romerska riket, Ryssland och Österrike.
Örnens höga flyghöjd har gjort att denna har kopplats samman med n ärheten till Gud och hemmelsfärden. Kyrkor placerade ofta Bibeln på en örnformad pult, vilket skulle symbolisera kraft och ge inspiration från Guds ord. Örnen ses som ett himmelskt sändebud. Hos de gamla egypterna symboliserade örnen evigt liv.
¨
Nazisterna använde örnen i sin propaganda för att visa på Tysklands storhet och makt! (Återigen efter min mors önskan så ska jag förtydliga att jag inte under några omständigheter är rasist) Jag har med den här bilden enbart för att visa på hur en propagandabild kunde se ut under andra världskriget...

Nyårsafton

Nyårsafton firades i vanlig ordning hos minna vänner Hanna och Andreas.. Jag tror att det är fjärde året i rad som jag firar in det nya året i deras underbara hus i Insjön!
Andreas och Mats hade kommit överens om vad de skulle ha för kläder på sig... haha Nej de blev nog lika förvånade som vi när de såg varandra...

RSS 2.0