Lite nyinhandlat inför höstkylan

Det här med ansiktskrämer och ansikttvättar tycker jag brukar vara en stor djungel.. Någon mer än jag som känner så? Mitt ansikter kräver olika produkter beroende på årstiden. Nu när det börjar bli kallare så måste jag ha en fetare kräm än på sommaren. Jag har tidigare haft problem med acne, och den tvättkrämen jag använder är bra mot just det. Den heter Exuviace clarifying facial cleanser och kostar 299kr, och den hittar man på skönhetssalonger och liknande.  På sommaren använder jag en kräm från samma märke. Men på vinter brukar jag använda Aloe Soothing från The Body Shop, som är super bra. Tror den går loss på 190 kr.. Jag kan verkligen rekommendera dess två produkter:-)

Lite onödigt vetande..

Visste ni att EU:s största sjö är värnen!


Kul att Sverige har något som är störst... hehe

Onsdag

Hej på er alla! Hoppas att ni mår bra! Jag mår lite sådär, har haft ont i halsen de senaste tre dagarna och lite feber.. Mycket deprimerande med tanke på att jag var supersugen på att testa mina nya skor på zumban.. De värsta är ju att jag vet att det kommer ta flera veckor innan jag är uppe samma nivå när det gäller kondition och styrka igen. Mycket deprimerande. Men men! Just nu håller jag på att skriva en hemtenta i vetenskaplig metod, ja de är ungefär lika roligt som det låter.. De värsta kan ju vara att vi har fått en tenta på saker som inte har gått igenom och som inte står i kurslitteraturen, vet inte riktigt hur de tänkte där ... Men som vanligt tänker de väl att vi ska bli forskare och inte lärare.. Nej nu ska jag gå och laga lite lunch! Ni får ha en toppen onsdag! kram på er :-)

Gårdagens projekt

Ni som känner mig vet att jag gillar att baka, och att jag inte nöjer mig med annat än perfektion i min bakning. Något som jag har haft svårt att lyckas med är maränger. Visst blir det alltid goda, men de får alltid en gyllenbrun färg och är inte tillräckligt hårda. Så därför tog jag några timmar igår och experimenterade lite, och det blev ett mycket bra resultat. Jag bakade polkagrismaränger om nu undrar varför de ser lite röda ut:-) hihi

Helgen..

Hej på er! Hoppas ni mår bra och att ni har haft en bra helg:) Jag har haft en toppen helg. I fredags var det åter igen dags för ett födelsedagskalas som slutade med utgång i Falun, mycket trevligt! Igår var jag och min syster Linda på Ikea i Gävle.. Jag behövde lite nya saker till min lilla stuga och Linda följde snällt med.. Vi kom dock snabbt fram till vid infarten till Ikea att vi nog hade valt fel helg, eftersom det har varit löning. Jag kan sammanfatta det hela med att kön till kassan var cirka 30 meter. Helt galet! Jag hittade i alla fall det jag behövde :-)
Jag hittade även de här skorna som jag hoppas kommer ge mig mycket glädje på mina zumbapass. Nu måste jag få skryta lite.. På en månad har jag varit på 15 zumbapass, och då har jag varit sjuk en vecka. Jag snittar alltså på fem pass i veckan! Vi får se hur länge de håller i sig;) Men de är så jäkla roligt!!!

Att bli svensk!!

Ett riktigt roligt klipp om hur vi svenskar är..

Efterlysning ...

Jag skulle behöva ett bra recept på maränger! Jag har testat massor med recept men jag har inte hittat något recept där marängerna blir perfekta.. Hör gärna av dig om du har ett bra marängrecept! :-)

Torsdag/ skola

Hej på er! Hoppas att ni mår bra :-) Nu på morgonen har jag haft seminarium, de bästa med att läsa på distans är att man kan sitta och äta frukost samtidigt, och man behöver inte ens ha gått upp ur sängen... Man blir ganska lat! Men samtidigt är det mycket tråkigt att inte få den sociala biten, men som tur är så har jag ju några studiekamrater som jag träffar. Som vanligt så tror de på högskolan att vi ska bli forskare och inte lärare.. Det låter så här "när ni forskar" och vi elever sitter alltid och är lika förvirrade. Men vi ska ju bli lärare.. Nu har vi i alla fall gått igenom hur man gör en kvantitativ enkät. Vi har gått igenom den bakifrån och fram, härsoch tvärs, och från sidorna.. Ja ni kanske förstår. Helt galet.. Men vem vet, de kan ju vara bra när vi ska forska.. haha
Föresten så tror jag att jag har kommit på vad jag ska göra efter jag är klar med min examen.. Jag ska bli rektor! Vad tror ni om det? Mamma (som är handels och ekonomilärare) tyckte de lät bedrövligt. "Caroline de får ta så mycket skit och jobba alldeles för mycket" Jag tycker de låter bra! haha Hon tyckte i och för sig att de var lika bedrövligt att jag ska bli lärare...    Att bli rektor är dock ingen lätt process. Det brukar säga att de tar cirka 10 år från att man börjar lärarutbildningen till att man är klar rektor. Då har jag ju bara 7 år kvar eftersom jag redan har pluggat 3 år.. 30 år och rektor låter ju inte så dumt;-) haha  Tror dock att ett rektorsjobb skulle passa mig perfekt! Jag är en baddare på att organisera, jag är en rättvisenisse, diplomatisk och ekonomi har jag alltid varit bra på! Men på 7 år så hinner man ju ändra sig både en och två gånger :-)

Måndag

Idag har jag varit på Högskolan för första gången sendan i maj, det var verkligen på tiden tycker jag. Jag åkte dit för att träffa några killar jag pluggar med. Jag pluggar ju numera på distans, eftersom min kurs blev inställd på campus.. Mycket tråkigt! Så det var otroligt skönt att få träffa några klasskompisar...
Men hörrni vad hände igår??? Det är en sak att högern nästan fick majoritet (kors i taket) men det här med sverigedemokraterna.. Hur gick det till? Jag tycker det är mycket skrämmande att det finns så mycket främlingsfientlighet runt om kring oss. Jag måste nästan hålla med Bert Karlssons uttal igår, om att det till viss del är tack vare media som de kom in... Om tv4 t ex inte hade censurerat sverigedemokraternas valreklam hade folk kanske insätt hur främlingsfientliga de faktiskt är, ren rasist. Jag tycker dock att Maria Wetterstrands uttalande i morse var bra.. Att de inte kan tänka sig att samarbeta med högern eftersom de då skulle gå emot sina väljare, så det var helt uteslutet. Fredrik Rainfeldt har tidigare sagt att han inte tänker samarbeta med sverigedemokraterna. Om detta senarie skulle hålla i sig, kanske vi kan förvänta oss ett nyval till våren. Och då kan vi kanske hoppas på att alla i Sverige tar sitt förnuft till fånga och gör allt för att sverigedemokraterna åker ut från riksdagen. Om inte så väntar, ökade klyftor, segregering, elitskolor, privatiseringar och främlingsfientlighet!! Härligt! Eller?

Igår

Igår var jag på Sofia K 25 års kalas. Vi var 30 personer i en tvåa.. Den ni.. hehe.. Sofia hade dukat upp med långbord och bjöd på underbar god mat.. Kvällens lärdom blev att man kan faktiskt köra ölspelet med 30 personer.. Det var dock en stackare som fick dricka 52 klunkar... Men kul var det. Jag tackar Sofia K och alla andra för en underbar kväll :-)

Tävling på Hildas Holm

Förra helgen var det åter igen dags för bondemarknad och blommtävling på Hildas Holm i Leksand. Mamma ställde upp med den här kreationen... Hon kom på andra plats i tävling, precis som i förra årets tävling. Men hon var lika glad för det :-) Visst är den fin :-)

Visste ni att...

man får inte kramp om man badar eller simmar efter maten!

Det här är en myt som uppkom i samband med att Röda Korset gjorde ett test reklambland, där detta stod på, vilket senare ett tryckeri av misstag tryckte upp..

Äntligen har EU vaknat

Artikel från SvD

 

"Indignationen gick inte att ta miste på i Viviane Redings ansikte då hon gjorde ett oanmält anförande på EU-kommissionens presskonferens igår. Många luttrade journalister tappade hakan över hennes öppna vrede när hon läxade upp Frankrike – ett enskilt medlemsland och dessutom ett av de stora. Hon kallade Frankrike en skam för EU.

–Mitt tålamod håller på att ta slut. Nog är nog, sa Viviane Reding och bröt mot ett politiskt tabu när hon jämförde utvisningarna med deporteringar av judar.


–Detta trodde jag inte att Europa skulle behöva bevittna igen efter andra världskriget, sa hon.

Frankrike har under hela tiden som kritiken haglat över Elyséepalatset (presidentpalatset) insisterat på att utvisningarna inte bryter mot vare sig fransk eller europeisk lag.

Immigrationsministern Eric Besson och EU-ministern Pierre Lellouche har i samtal med kommissionen bedyrat att alla utvisningar byggt på bedömandet av individuella fall och inte av en hel folkgrupp, och att även icke-romer som ägnat sig åt brott eller ”aggressivt tiggeri” på franska gator utvisats.

Men i måndags publicerade tidningen Le Canard Social tre läckta dokument som skickats mellan olika regeringsdepartement, i vilka myndigheterna klart och tydligt uppmanas att utrymma och förstöra illegala läger för ”resande”, främst romska.

I Frankrike finns flera grupper av människor som är icke-bofasta och lever nomadliv, somliga helt enkelt för att de är fattiga. Andra för att de i generationer levt på det viset, som till exempel grupper från regionen Alsace-Lorraine.

I de läckta dokumenten uppmanas lokala poliser och borgmästare att stänga minst ett läger (främst romska) i veckan. Myndigheterna ska också varna inför större deportationer som kan få häftig kritik i medierna.

I Bryssel var Viviane Reding mäkta upprörd över vad hon såg som uppenbara försök att föra kommissionen bakom ljuset.

–Jag kan bara djupt beklaga att de politiska försäkringarna vi fick av två franska ministrar (…) nu öppet krockar med dokument som utfärdats av samma regering. Kommissionens roll som ”fördragens väktare” blir mycket svår om vi inte längre kan lita på de försäkringar vi får från två ministrar i ett formellt möte med två kommissionärer.

EU-kommissionen är den institution som övervakar att de 27 regeringarna följer EU:s lagar och kan dra dem inför domstol vid lagbrott.

För brott mot mänskliga rättigheter kan ett land få böter eller tillfälligt bli av med sin rösträtt vid EU:s beslutsbord. Det har dock aldrig hänt tidigare. Det åtal som Sarkozys regering nu troligtvis kan vänta sig är det lite mildare: för diskriminering.

Kommissionen aktar sig i vanliga fall för att peka finger åt ett enskilt land. Pinsamheten att bli anklagad för brott mot mänskliga rättigheter kan göra den anklagade regeringen arg och benägen att blockera EU-arbetet i‑andra frågor. Och EU, som gärna predikar människorättigheter i världen, vill inte att samma kritik vänds mot unionen själv."


Källa:http://www.svd.se/nyheter/utrikes/frankrike-ar-en-skam_5325333.svd


Historisk kalender: 15 september

15 september 1935 – införs Nürnberglagarna i Nazityskland som var en rasbaserad lagstiftning; judarna fråntas sina medborgarskap.

Måndag ...

Hej på er! hoppas att ni mår bra och att ni har haft en bra helg! Själv känner jag mig stel som ett kylskåp efter helgens bravader..  I lördags fyllde Tomas 25 år och det firades med bowling och utgång i Rättvik. Eftersom det var Tomas födelsedag så fick man ju ställa upp och dansa hela kvällen, och det känns fortfarande i kroppen. Enligt min kompis Klara hade jag ett fyra timmars pass med zumba på dansgolvet, så hon tyckte inte att de var konstigt att jag hade träningsverk.. haha Dum som jag var gick jag ju givetvis på ett zumbapass igår, och jag kan ju säga att jag har känt mig vigare... hehe Nåväl träningsverken borde väl gå över snart:) Förutom all träningsverk så hade jag en toppenkväll med Insjöligan:)


Ibland känner jag mig som en guldfisk ...

Jag känner mig ganska ofta som en guldfisk... Ja ni vet, guldfisken simmar runt och runt i en glasskål, men glömmer att den redan har simmat där... Är det bara jag som känner så? Kanske beror det på att jag pluggar och jag studerar tre ämnen (historia, samhällskunskap, pedagogik) där otroligt mycket fakta måste komma in på kort tid, det innebär ofta att lika fort som de kom in, åker det även ut...

Det finns ett ord, eller en "epok" som jag tycker är lite diffus, och varje gång jag får kläm på det så blir det sommarlov, eller så byter jag ämne och glömmer bort det igen.. Det är det här med post, ni vet postmodernism, postindustrialism, ja det går egentligen att sätta post framför många ord. Postmodernism är ett otydligt och mångskiftande begrepp för en rörelse främst under 1970- och 1980-talet som vände sig emot idealen inom modernismen. Syftet med postmodernismen var att kritisera modernismen.

Ett postmodernt samhälle karaktäriseras av att tilltron till objektiva sanningar raserats, inga ideologier eller religioner anses längre tillförlitliga och tilltron till vetenskapen har gått förlorad. Postmodernismen är en tid då gränser suddas ut, och där ingenting är på förhand givet. Den postmoderna människan är både rot- och rastlös -och livet ses som en serie tillfälliga förflyttningar och rollbyten, I och med att människor i det postmoderna samhället har förlorat tron på objektiva sanningar, finns ingen tillförsikt i att framtiden skulle kunna kontrolleras och styras och engagemanget i kollektiva rörelser raseras. Istället förläggs människors satsningar i hög grad till individuella projekt, och jakten efter nu-upplevelser. Det postmoderna samhället är ett samhälle där var och en ständigt måste skapa och omskapa sitt eget jag och sin egen verklighet.

Enligt mig går det att säga att det postindustriella samhället är starkt sammankopplat med den tredje industriella revolutionen. Alltså Den tredje vågen av industrialism som kom under andra delen av 1900-talet. Den kännetecknas av IKT revolutionen, globalisering, och kapitalmarknader som har förflyttats från Västvärlden till Asien. Men även en ny tid där vetenskapens och teknikens framsteg går så fort att dagens sanning inte är morgondagens sanning, Och det finns ingen absout sanning. Man skulle även kunna säga att det är ett utom vetenskapligt paradigmskifte som har genomförts, och som ni kanske vet så är inte ett paradigm bestående utan den är sann tills att ett nytt paradigm uppkommer. Alltså är postmodernismen kanske enbart en fas som är eller snart är över...

Jag förstår att de här låter rörigt för er, och det det också..  Nu ska det bli intressant att få se hur länge jag kommer ihåg det, kanske ett simmvarv;-)


Det här kommer bli kul...

http://raggningsexperimentet.blogg.se/

Historisk kalender: 9 september

9 September 1828 –föds Lev Tolstoj, rysk författare.Snabbfakta

Greve Lev Nikolajevitj Tolstoj även kallad Leo Tolstoj (ryska Лев Никола́евич Толсто́й), född 9 september 1828 i Tulskaja oblast, död 20 november 1910 i Astapovo i Rjazanskaja oblast.

 

Tolstojs mest kända verk är Anna Karenina och Krig och fred, som tog honom sex år att skriva. Som moralfilosof är han känd för sina idéer om ickevåld. Han betraktas även som en av portalfigurerna inom anarkismen.


Smakprov

Förra torsdagen ställde jag upp som "modell" när min kompis Frida skulle ta lite porträttbilder till fotokursen som ho n går på. Vi var på en äng utanför Insjön. Jag hade på mig en vit klänning, blåa gummistövlar och det var tio grader ute.. Kanske inte så konstigt att jag är dunder förkyld nu.. hehe.. Det skulle ha varit roligt att få veta vad bilarna som passerade ängen tänkte.. Kanske, vad är de där för fågelskrämma.. haha det var så jag kände mig i alla fall:-) Här är två smakprov på resultatet...

En dag i Mora

Igår åkte jag, Linda och mamma till Mora på en dagsutflykt. Vi besökte Anders Zorns hem och jubileumsutställningen som firar Anders Zorn 150 år. Det jag blev mest tagen av är hur paret Anders och Emma byggde upp sitt hem, dels med genuin allmogestil och dels med herrgårdstil. Varje rum i Zorngården är verkligen speciella. En annan sak som jag tänkte på när vi gick runt i deras hem var hur alla mönster faller ihop med nationalromantiken. Anders Zorn hade till exempel en tavla med Gustav Vasa ovanför sängen. Hans konst med lättklädda/nakna dalkullor, osv. Allt hänger ihop. Som historiker är det mönster som detta som gör det extra spännande med historia.

Funbeat

Bli medlem på funbeat och bli min träningskompis :-) Gå in på www.funbeat.se

Historisk kalender: 1 september

1 September 1939 – inleds Andra världskriget när tyska trupper klockan 04.40 går över gränsen till Polen.

RSS 2.0