Ett underligt uppvaknande

Här om dagen vaknade jag vid halv fem på morgonen av ett mullrade oljud. Förvirrad som man är när man är nyvaken tänkte jag.. Nej men de här ljudet kan inte komma här ifrån och försökte somna om. Men oljudet försvann inte och jag klev ur sängen och gick mot köket där oljudet kom från.. Där ser jag att kökskranen står och sprutar ut vatten på max. Jag är helt säker på att kranen var avstängd när jag gick och la mig... hmm Undra om jag har ett litet spöke boende hos mig...

Julen 2010 i bilder


.


22 December

Idag är det minus 29 grader ute. Det märks att det är kallt även inne, det var minst sagt lite kämpigt att sätta ner tassarna på golvet i morse.. Helst hade jag nog velat ligga kvar i sängen hela dagen!
Hörni snart är det JUL:-) Igår blev jag äntligen klar med alla julklappar. Känns otroligt skönt! Nu på morgonen har jag haft tomteverkstad i mitt kök. Jag har lyssnat på julmusik, slagit in och lackat mina julklappar. Nu ska jag fortsätta pyssla! Ha en bra dag:-)

Helgens julbak

Jag och min syster har bakat julgodis. Som vanligt gjorde vi brända mandlar och mozartkulor. Men vi fick lite choklad och marsipan över så vi experimenterade lite:-) Resultatet blev den rödgröna kransen och chokladbitar med mandel och kokos i hjärtformar:-)

Mumsiga saffranstryfflar

Nu har jag överträffat mig själv måste jag säga! Jag har bakat tryfflar som smakar som himmelriket.


Saffranstryfflar

ca 20-25 kulor

Du behöver:
200 g vit choklad
1/2 förpackning saffran (0,25g)
3/4 dl grädde
1 msk honung
25 g smör
1/2 tsk cognac
florsocker


Gör så här:
1. Hacka den vita chokladen och lägg i en bunke.
2. Koka upp grädde, saffran, honung och smör i en tjockbottnad kastrull. (rör om så att det inte bränns)
3. Häll den varma blandningen över chokladen. Låt smeten stå i några minuter.
4. Tillsätt cognac och rör om smeten tills att den blir jämn och så att alla chokladbitar är smälta.
5. Låt krämen stelna i kylskåpet.
6. Doppa händerna i lite florsocker (för att inte tryffeln ska fastna på händerna) och rulla lagom stora kulor. Rulla dem i florsocker och lägg den på ett fat som är smord eller på bakplåtspapper.
7. Ställ in tryfflarna i kylskåpet.






Kyla

Här i Dalarna är det som vanligt lika varmt och skönt! När jag skulle sätta mig i bilen i morse var det - 17 grader ute. Det gäller verkligen att klä sig rätt, speciellt om man ska ut och köra bil. Om det skulle hända något så kan det vara riktigt farligt att vara ute i kylan om man är dåligt klädd. Bilar och kyla går ju inte heller alltid ihop. Men min lilla champagne färgade Nissan micra går som en klocka:-) peppar peppar ta i trä!

Jag måste säga att jag känner samhörighet med Håkan! Jag älskar också potatis!!


Traditionen lever kvar...

I idag (fast nu egentligen igår) gick jag till Leksands kyrka, där jag mötte upp min underbara vän Sara för att kolla på lucia. Efter många oroande och arga tankar om alla ouppfostrade barn som pratade och satt på ryggstödet på kyrkbänkarna konstaterade tant Caroline och tant Sara att vi nog allt hade blivit gamla. Efter denna insikt begav vi oss till Gårds Cafét och åt en dunder frukost. Det är femte året i rad som vi går på lucia och äter frukost tillsammans, jag gillar verkligen den traditionen!

Dalaliv

Jag har hittat en trevlig hemsida om Dalarna.
http://www.dalaliv.se/start.html

Invigning av Marie och Tomas fina kök

Igår kväll var det dags att inviga Marie och Tomas nya kök som de har slitit med sedan i somras. Visst blev det bra?! Kvällen bjöd på mycket skratt och gott sällskap! Tack Marie och Tomas och alla andra för en trevlig kväll:-)
Marie och Tomas har tagit över Maries barndomshem. Jag har spenderar väldigt mycket tid i mina dagar i det huset med syskonen Berglund. Så jag blev otroligt glad över att se hur fint de hade fått det! Det jag blev mest imponerad av var deras gigantiska kylskåp:-) Riktigt fint!

Lussebak

Idag har och min kära syster spenderat hela kvällen med att baka lussebullar. Både vanliga lussekatter och bullar med mandelmassa i. Nu känns det verkligen som att julen börjar komma närmare :-)

Skickar iväg lite värme

Jag vill skicka lite värme till min Kusin Marie som bor i Alaska där det idag är -40 grader ute.. burrr
Kolla in hennes blogg på:http://marielsworld.blogg.se
Jag och min kusin Marie poserar i matsalen, julen 2009

Moppning

Igår var jag i farten med att moppa golven vid halv tolv tiden på kvällen.. Helt plötsligt fick jag för mig att jag även skulle ta och moppa min farstu när jag ändå höll på. Inte en av mina smartaste idéer kanske. Jag använder nämligen min farstu just nu som extra frysbox. Det är ungefär lika kallt där som ute. Så när jag skulle kliva ut i dag så märkte jag att de var en ishinna på hela golvet... Så nu är alla hjärtligt välkomna till mig om ni vill åka skridskor i min farstu.. haha

Historisk kalender: 8 december

8 december år 1626 föds Kristina, regerande drottning av Sverige 1632–1654.

En tidig julklapp från Katarina

När jag kom hem till mor och far idag väntade en fin påse med presenter från min barndomskamrat Katarina som nyss har kommit hem från en resa i USA. I påsen låg två jätte fina julgranshängen och clear eyes. Jag blev jätteglad:-) Tack Katarina!!

Måndag!

Hej på er, Hoppas ni mår bra och att ni har haft en trevlig helg! Jag har haft en toppenhelg:-) Jag har varit och hälsat på mina vänner i Stockholm. Mycket trevligt! Det är en hel hög gamla insjöbor som har flyttat till Stockholm, bland annat fem av mina barndomskamrater, så mina resor ner till Stockholm brukar oftast bestå av att jag försöker träffa så många av dem som möjligt! Nu ska jag börja skriva på en hemtenta om globaliseringen. Hoppas ni får en fin dag! kram

Paket med sigill

Idag har jag bland annat lekt pakettomte.. Jag älskar att slå in fina paket och jag pyntar gärna dem med ett lacksigill, enkelt och fint tycker jag :-)
Jag är lite småtokig i sigill. Jag har en hel hög med olika sigillstämplar.  Den finast jag har är det här C sigillet som jag köpte på Harrods i London för några år sedan.. Jag älskar när det luktar lack i huset.. haha, ja vet jag är nog lite små tokig, men jag tycker det är otroligt mysigt att sitta och pyssla med här :-)

Gustav Vasas bravader i Dalarna.. Det måste varit så här det gick till... Haha


RSS 2.0