Helt sjukt!!!

Igår skulle jag ha en lektion om frihetstiden för naturklassen. När jag precis hade räknat upp alla namn så börjande brandalarmet att tjuta, och rektorns röst hördes säga typ något liknande " det är en brand på skolan, ni måste fort ut från skolan". Å nej tänkte jag, va drygt med brandövning. När vi väl hade kommit ut såg vi brandbilarna komma, och sen ambulansen och polisen. Nu började jag ana att de faktiskt inte var en brandövning utan att något faktiskt hade hänt. Efter att vi stått ute i kylan i cirka 30 minuter fick vi höra att någon hade lagt en rökbomb i hissen, men att vi skulle få komma in i skolan om 20 minuter. 

Så kan en dag på praktiken se ut!

Snöööö!

I morse när jag tittade ut genom fönstret föll stora vita snökorn ner från himmelen. Nu ligger jag  i soffan och planerar morgondagens lektion och titta en än gång ut genom fönstren och de stora snökorna faller fortfarande ner från himmelen. Kan det aldrig sluta. Jag vill ha vår nu! Mor och far var i Västerås över helgen och där blommar snart påskliljorna och det finns inte en gnutta snö. Jag blir så avis. Tog fram mina vårkläder igår och tänkte att snart kommer jag att få använda dem. men just nu ser det ganska mörkt ut :(

sopptunnor blir tvättkorgarVi har köpt två sopptunnor på IKEA som heter Knodd, för 159 kr st. Tunnorna är perfekta för att ha tvätt i tänkte vi och köpte två för att ha en för vittvätt och en för kulörtvätt. 

seminarium

Idag åkte jag kollektivt till Falun för första gången på kanske 10 månader. Det kändes förhållandevis ganska bra (man blir så lat med bil).  Varje fredag har vi seminarium på högskolan under våran 10 veckors praktik. Dagens seminarium handlade om " en skola för alla". Vi fick läsa olika texter som vi sedan skulle diskutera om. Min text handlande om hur demokratin styr och influerar skolan både på ett positivt och negativt sätt. Texten tog till exempel upp hur det "svenska samhället" influerar den pedagogiska litteraturen som finns i skolan, Med det menar författaren att lila Kalle har en norm, föreställningar och en verklighet som den lever i, och den kanske är mer lik den som skolan tar upp, än de uppfattningar som kanske den islamiska Muhammed har. De båda barnen går i samma svenska skola men kanske är uppvuxna med olika  kulturer och med olika verkligheter och det gör att den litteratur som skolan har  kanske inte passar in i alla barns vardagsliv. Det är svårt att veta vad som är det bästa att göra åt en sådan situation, men en sak är säker och det är att skolan måste sträva efter att vara en skola för alla!

lektionsplanering

Enda sedan 13 idag har jag suttit å planera morgondagens lektion om andra världskriget. Men nu efter flera timmars arbete så känner jag mig lite uppgiven eftersom det känns som min kunskaper inte kommer räcka till. De är ett så stort område och jag har bara ca tre lektioner att täcka hela andra världskriget. Det känns så tråkigt eftersom jag måste ta bort en massa händelser eftersom det inte finns tid till allt. Och då är ju frågan hur ska jag veta vad som är relevant att ta med. Det är verkligen en svår nöt att knäcka. AJA bara att kämpa på.  Nu ska jag fortsätta vid Dagen det. I morgon ska jag planera Sveriges stormaktstid den ska i alla fall bli skoj:) 
The grand finalllla !!

Årets final i melodifestivalen har aldrig varit så särdragen om vilka som var favoriter. Jag tycker att jag ofta brukar ha minst en favorit i finalen varje år, men i år var det ett svårläst startfält. Det fanns många förhandstippade artister och låtar, men jag hörde ingen inom media säga att just den här låten skulle funka utomlands. Vissa sa att Måns skulle vinna och andra sa att Caroline af ugglas skulle ta hem segern osv.  Jag tycker att Måns låt var den svagaste han har bjudit på hittills. EMD hade en bra låt med bra koreografi, Sara hade en jätte bra låt och hon sjunger som en gudinna men idag fick hon bara inte till det, hon vågade inte ta ut hela sin röst och de var nog hennes fall.  Caroline af ugglas hade en bra låt och hennes röst gör så att jag får gåshud men hjälp vilka dojor hon hade, nej den låten är bäst när man hör den på radio och inte ser människan. Och sen har vi vinnaren.  Jag tycker faktiskt att den är helt okej, hon har en mäktig röst som kanske kunde håva in lite poäng i öst och jag hoppas att svenska folket denna gång har gjort ett klokt val,  och att den kommer gå hela vägen!

Karl XV:s kringlor
Ingredienser till ca 25 kringlor

150g margarin eller smör
4 msk vispgrädde
1/2 dl strösocker 
4 dl vetemjöl 

Pensling och garnering 

vatten och pärlsocker


Ugnstemperatur 200 grader, varmluft 175 grader

Blanda alla ingredienser i en bunke. Arbeta ihop ingredienserna till en fin deg. Rulla sedan ut degen till en lång längd och dela in den i ca 25 bitar. Forma sedan dem till kringlor.  Pensla kringlorna med vatten och vänd dem i pärlsocker. Lägg kringlorna på en smord plåt eller bakplåtspapper. 

Grädda i mitten av ugnen i ca 12 min Mitt köksfönster


Nu börjar vi komma i ordning i huset. Vi fick härom veckan två fina pelargoner  av Yvonne och Lennart. De blev jätte fint i vårt köksfönster.  Jag blir så glad av blommor, de kan verkligen göra en hel dag om man köper eller får fina blommor:)

En inflyttningspresent!I går fick vi en vedkorg i inflyttnings present av min syster och hennes kille. Vedkorgen är målad av min syster och den är tillverkad  i  Mora.  Blev mycket glad över den eftersom det är svårt att hitta en lantlivs inspirerad vedkorg.

VäggdekorationJag gick in på butiken Lantliv som ligger i Leksand idag. De är en "farlig" butik att gå in i eftersom det är svårt att lämna butiken utan en kasse och en tom plånbok. I dag hittade jag två stora vita bokstäver för 99 kr st, tre ljuslyktor 25 kr och 39 kr. Hjärtljusstacken är köpt på Åhléns i Borlänge. 

RSS 2.0