Jitterbuggar
Idag var jag och mor och fikade på ett konditori i Leksand. Jag var supersugen på en jitterbugg, men de hade dem inte, så då bestämde jag mig för att gå hem och baka jitterbuggar istället. :-) Om du också är sugen på att baka jitterbuggar hittar du receptet här nedanför
Du behöver
MÖRDEG |
|
4,5 dl | -5 dl vetemjöl |
1 dl | socker |
200 gram | smör eller margarin |
FYLLNING |
|
2 st | äggvitor |
4 msk | socker |
Gör så här
- Värm ugnen till 175 grader. Deg:Hacka samman allt till en deg.Låt vila svalt.
- Fyllning:Vispa vitorna till hårt skum och tillsätt sockret under fortsatt vispning.
- Dela degen i 2 delar och kavla ut varje del till drygt en halv centimeter tjock rektangel,16x30 cm.
- Bred på hälften av fyllningen på vardera och rulla ihop dem som två rulltårtor.
- Lägg dem på en skärbräda och ställ dem kallt en stund.Skär dem sedan med en vass kniv i ca.0,5 cm tjocka skivor.
- Lägg skivorna på plåt med bakplåtspapper.Grädda mitt i ugnen 12-15 min.
Kommentarer
Trackback