Friterade hjärtan
I fredags bakade jag Friterade hjärtan. Otroligt enkelt och roligt att göra. Passande både till fest och till jul!
40 -50 st stycken
Du behöver:
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 1/2 dl socker
1/2 tsk salt
14 - 15 dl mjöl
1 liter solrosolja
1 hjärtformat pepparkaksmått
Garnering:
2 - 3 dl socker
3 msk kanel
Gör så här:
♦ Smält smöret i en kastrull, häll sendan i mjölken så att det blir ljummet (37 grader).
♦ Dela jästen i en skål och blanda i socker och salt, häll sedan på vätskan.
♦ Blanda i mjölet, spara lite till utbakningen.
♦ Lägg på en duk över skålen och låt degen jäsa i 30 minuter.
♦ Kavla ut degen på en mjölat bakbord tills den blir cirka en centimeter tjock
♦ Tryck sendan ut hjärtan med pepparkaksmåttet.
♦ Häll i oljan i en tjockbottnad kastrull. Testa med en liten degklump, och se när oljan är tillräckligt varm.
♦ Lägg i cirka fem hjärtan åt gången och ta upp dem när de är gyllenbruna, men ha ett lock bredvid om oljan skulle bli för varm
♦ Lägg hjärtana på hushållspapper så att oljan kan rinna av.
♦ Blanda socker och kanel och vänd hjärtana i blandningen när de har svalnar.
Lycka till!
Kommentarer
Trackback