Carolines goda rabarbersmuffins med kanel





175 grader / stora
200 grader / små

Grundrecept

100g smör / margarin
2 st ägg
2 dl socker 
1 tsk vaniljsocker 
2 dl mjölk
1 st citronskal 
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver 
1 nypa salt 

Fyllning 

1- 2 rabarberkvistar 
1 msk smör
3 msk socker 
2 msk kanel 

Smuldeg 

75 gram kallt smör
2 dl havregryn 
1 dl mjöl
1 dl socker 

Gör så här:

1. Stek rabarber,  smör, socker och kanel i en stekpanna tills rabarberna är mjuka och sockret har blivit en smet.
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst med elvisp
3. Rör ner smält smör, mjölk, citron, vetemjöl och bakpulver samt salt 
4. Fyll formarna med 2/3 smet 
5. Lägg i lite av de stekta rabarberna i formarna 
6. Blanda ihop ingredienserna i smuldegen till en deg. 
7. Toppa muffinsarna med smuldegen
8. In i ugnen 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0