Google tar steget in i framtiden

I helgen har det kört omkring förarlösa bilar på vägarna mellan Silicon valley och Santa Monica i Kalifornien. Sökjätten Google ligger bakom testet med robotstyrda bilar

Google har testat biler under en längre tid och under provkörningarna sitter en person i förarsätet, redo att när som helst ta över spakarna om något skulle gå åt fanders. Det rapporterar flera amerikanska medier.

På passagerarplatsen sitter en ingenjör som kontrollerar hur mjukvaran fungerar på en dator.

Google tror att den nya teknologin kan halvera antalet dödsfall i trafiken efterom datorer anses vara bättre förare än människor.

Under testdagarna har bara en enda olycka inträffat, och det var en annan bil som körde på Google-bilen bakifrån. Den kördes av en människa.

En annan hypotetisk fördel med bilar som kör sig själva är att de håller kortare avstånd eftersom de har mycket snabbare reaktionsförmåga än en mänsklig chaufför. Därmed minskas trafikstockningen.

Men det som Google ser som den främsta fördelen är att den som lyckas koppla bort att bilen körs av en robot, kan ägna sig åt annat än körning – som att jobba på sin laptop eller se på tv.

Google säger det inte själva men andra medier har snabbt plockat upp att det givetvis handlar om att använda ännu fler Googleprodukter och annonser.

Men det lär ta minst åtta år innan den förarlösa bilen börjar marknadsföras.

Källla: www.dn.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0