Stor bakdag

Det finns två saker som jag brinner lite extra för, det ena är historia och det andra är bakning. Idag har jag och min syster varit extra seriösa på bakfronten. Vi har bakat Macarons och Chokladbiskvier.
Chokladbiskvi
Hallonmacarons
Macarons fyllda med vit choklad och daim




Hallonmacarons

Du behöver:
100g madel
2 1/2 florsocker
2 äggvitor
röd hushållsfärg
Mellankrämen:

Röd hushållsfärg
100g rumstempereat smör
1 msk vaniljsocker
2 äggulor
1/2 dl florsocker
2 msk hallonpuré
1. Skålla och skala mandlarna och låt dem torka. Mal mandlarna och blanda dem med hälften av florsockret i en skål.
2. Vispa äggvitorna i en torr och ren bunke med elvisp. Börja på låg hastighet och öka efter hand. Vispa smeten tills att de blir ett hårt skum. Vänd ner resten av florsockret gradvis under vispningen. Fortsätt att vispa i cirka fem minuter tills att skummet är fast om du vänder upp och ner på bunken. Vänd försiktigt ner madlarna och florsockret i smeten. Häll i lite röd hushållsfärg.
3. Spritsa med hjälp av en plast - eller spritspåse ut smeten i rundlar stora som femkronor på en plåt med bakplåtspapper.
4. Låt kakorna vila i cirka en timme.
5. Sätt på ugnen på 150 grader och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 8-10 minuter. Tills att de blir lite sega inuti.
6. Dra av bakplåtspappret direkt från plåten och låt den svalna. Om det finns möjlighet, lägg då in dem i kylen i några minuter.
7. Rör samman det rumstempererade smöret med vaniljsocker, florsocker, äggulor hallonpuré till en slät kräm. Lägg en klick med smeten mellan två kakor. Lägg in dem i frysen i några minuter.
Macarinerna är hållbara i 1-2 dagar. Det går bra att frysa in kakorna.

Kommentarer
Postat av: Katarina Liljeström

Åh va fina de va! Jag gillar de rosa bäst. :) Kramar

2010-08-03 @ 16:21:12
URL: http://vitlilja.tumblr.com/
Postat av: Marie

Himmel vad gott det ser ut!!! Ni är fantastiska. Systrarna Borgs Konditori i Insjön, Sveriges nya stora turistmål???

2010-08-03 @ 20:07:38
URL: http://marielsworld.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0