Hitler

Ett kranium med ett kulhål ansågs länge vara bevis för att Hitler tog livet av sig när ryssarna intog Berlin.Nu visar DNA-tester att benfragmentet tillhör en kvinna.
- Det finns ingen rättsmedicinsk bevisning alls för att Hitler dog i bunkern, säger historikern Gerrard Williams.




Adolf Hitler
Forskare och historiker har länge trott att Adolf Hitler svalde cyanid och sköt sig i huvudet, för att slippa bli tillfångatagen när de ryska trupperna intog Berlin. Ett kranium hittades utanför hans bunker och ansågs styrka uppgiften om att han tog livet av sig den 30 april 1945.
Nu har en arkeolog och benexpert vid Universitetet i Connecticut undersökt fragmentet och gjort ett DNA-test. Hans slutsats är att kraniet tillhör en kvinna under 40 år – och inte Hitler som var 56 år när han dog.
– Vi vet att kraniet stämmer överens med en kvinna mellan 20 och 40. Benet verkar vara mycket tunt – manligt ben brukar vara kraftigare, säger Nick Bellantoni enligt The Daily Mail.

Hänvisar till tandfynd

 

Arkeologen tror heller inte att kraniet tillhör Eva Braun, som ska ha tagit cyanid men inte skjutit sig. Frågan är nu om diktatorn verkligen dog i bunkern den 30 april 1945. Vissa historiker har länge menat att han inte gjorde det.
– Det finns ingen rättsmedicinsk bevisning alls för att Hitler dog i bunkern, säger historikern och journalisten Gerrard Williams, som menar att nazisterna planerade att ta

 

 

sig bort från Tyskland och etablera ett Fjärde rike på annat håll.
– Det fanns en mycket effektiv väg ut ur Tyskland till Sydamerika och nazisterna fick hjälp, speciellt av en kroatisk kardinal från Vatikanen, säger han till Sky News.
Ryssarna har dock aldrig hävdat att kraniet är det starkaste beviset för att Hitler tog livet av sig, utan hänvisar till tandfynd.

 

"Vill lägga det bakom sig"

 

Men Gerrard Williams hävdar att tanddata på höga nazister förstördes 1944, och att det inte fanns några uppgifter som man kunde jämföra de förkolnade resterna av Hitlers förmodade kvarlevor med.
Historikern menar att det fanns en stark tro på att kraniet tillhörde Hitler – eftersom många ville tro att han var död.
– Alla ville lägga det gamla bakom sig mycket snabbt, eftersom Kalla kriget precis hade börjat, säger han.



Kan detta vara möjligt?


Källa:http://www.expressen.se/Nyheter/1.1725325/inte-sakert-hitler-tog-livet-av-sig

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0