Årets julglögg från blossa!

Har precis varit på systemet och köpt årets glögg från Blossa. Varje år kommer Blossa med en ny glögg smak. 2009 års glögg är smaksatt med clementin. mums.

God morgon alla, idag är det Fredag:-)

Idag är det fredag:) De måste väl vara den bästa dagen på hela veckan. Jag sitter i köket och äter frukost samtidigt som jag pluggar lite. Gick precis in på högskolans hemsida och fick veta att våran inlämningsuppgift som skulle in idag får lämnas in på måndag istället eftersom skolans server kommer vara nedlagd idag och hela helgen. Jippi, då slipper jag ha panik över den. Ska förhoppningsvis luncha med min familj lite senare och i kväll blir det tårta när Martin kommer hem från Norrköping, för det är hans födelsedag idag:) Mummms! Hoppas ni får en underbar mys fredag! kram kram

Nu är den här!

Nu är den här! Jul med Ernst, mat blommor och fix. Lika fantastisk på utsidan som den är på insidan:-) hehe. Kom hem till Mamma och Pappa idag och då berättade mamma att hon hade köpt den här boken. Men hon sa att hon hade läst ut den på en kvart så jag kunde få den. Ja tack sa jag:) Och jag tycker inte att jag kan hålla med om att den går att läsa ut på en kvart. Jag tycker att den var mycket spännande och intressant. Kommer ni ihåg att Ernst hade ett julprogram på tv4 inför julen förra året. Jag känner igen en hel del i boken från det programmet. Men det tycker jag inte gör något eftersom jag inte kommer ihåg allt. Jag har sagt det för och jag säger det igen, det här kommer bli en stor säljare i jul:)

091029

Nu har jag vaknad för cirka 25 minuter sedan efter att pappa ringde och väckte mig. Ska snart gå upp och sätta på kaffebryggaren och äta lite frukort.. Det bästa med att vara student är att man ofta inte har så många tidsramar och kan därför lägga upp dagen som man själv vill. Men jag tror ändå att det är bra för en att ha några rutiner och att man tänker att plugget är som ett jobb, de dagar de går. Dagens uppgift blir att börja skriva tidigare forskning. Vi har till i morgon klockan fem att sammanfatta det som är relevant till uppsatsen av 900 sidor på cirka 2 till 3 a4 sidor. huvva. Men det går nog bra. På måndag har vi det sista seminariet i utbildningshistoria. Sen är det bara att köra igång uppsatsskrivandet. Jag är faktiskt lite nervös över det!! Det blir verkligen att bestiga okänd mark, men gör jag inte det, så lär jag mig inget. Hoppas ni kommer få en bra dag. Kram på er!

Dagens citat!

Att besegra sig själv är att besegra sin mäktigaste fiende.
Drottning Kristina

Tankar

Ibland tänker man på saker utan att säga det till någon eller ens utrycka det på något sätt. Jag kan ibland se på debatter eller kanske nyheterna och bli rosenrasande över något, men varför agerar jag inte? Jo för att jag är lat och för att jag tror att folk inte kommer lyssna på mig. När jag börjar tänka efter så avundas jag de människor som vågar ta steget och gå med i organisationer och föreningar för att de tror på en sak, och för att de vill se en förändring både lokalt och globalt. Kan inte ni också känna att man kan göra mer?, för en bättre och rättvis värld. Samtidigt som jag tycker och tänker mycket och skulle vilja förändra en massa saker går det ju inte att ge energi till allt som man känner sig frustrerad och irriterad på. Men man kanske skulle kunna sikta in sig på en eller två saker. Men först ska jag bli klar med min c-uppsats men sen jäklar. Det är mitt framtida nyårslöfte att bli mer engagerad i något som jag tycker är viktigt! Enda sedan jag var liten har jag sagt att jag ska bli statsminister. Och jag har alltid fått höra att jag har så visa tankar och vem vet någon dag kanske jag står på toppen och kan göra förändringar i det som jag tycker är fel! Den som lever får se :-)

Glittertröja

Tröja inköpt på HM igår. 149 kr

Hembakat till Julens alla helger!

Sprang på den här på ica igår. Efter första sidan insåg jag att jag var förälskad. En helt underbar tidning om man vill ha tips och lätta recept till Julen! Jag rekommenderar den varmt :-)

Nu har julen kommit till butikerna

I kupolen så hade julen redan nu flyttat in i nästan alla butiker. På Lagerhaus hittade jag lite inslagnings saker till Julen. 10 m rött rutigt band för 25kr, klistermärken för 19kr och röda stjärnor för 15kr

nytt

Nytt från hm gräddvit och guldig halsduksstrumpa 49 kr. Känns som att den här kommer bli vinterns favorit!

Lurvmössa

För kanske en månad sedan hittade jag en lurvmössa på Sisters som jag blev kär i. Problemet vara bara att den kostade 400 kr och till och med jag har en smärtgräns. Men jag har inte riktigt kommer över mössan. I lördags när vi var på middag hos min syster så sa hon att hon hade en present till mig. Jag öppnade paketet och där låg den här mössan! Jag blev verkligen jätte glad. Den här är inte den från Sisters men den är lika fin:) Den kommer att bli perfekt i vinter. Jag känner mig för bortskämd... Tack syster yster:-)

Choklad från Barcelona

Titta vad som fanns i min postlåda! Katarina har köpt med sig choklad från sin favorit choklad butik i Barcelona. Blev hur glad som helst. Verkligen jätte gulligt. Chokladen ska likna kakaobönor. Jag tycker de är så fina, så jag vet inte om jag kommer våga ät upp dem. För idag nöjer jag mig med att titta på dem:-)

091026

Idag är det måndag, veckans tråkigaste dag enligt mig. Håller ni med? Det är bara så långt kvar till helgen! jaja.:)
Helgen har varit bra. Martin kom hem sent i fredags kväll så det kändes riktigt skönt, tråkigt bara att jag jobbade hela helgen så vi hann inte ses så mycket. I lördags kväll var vi hos Linda och Mats på middag, På menyn stod fläskfilé, ädelostsås och lyxpasta. Mycket gått:-) Tack för det! Igår tog jag/vi det bara lugnt på kvällen. Jag kollade klart på sesång 2 av True blood, den är bara för bra... Och sen blev det Wallander... Har ni haft en bra helg? kram på er:-)

Ljuslykta

Var på Lantliv igår och hittade en jätte fin ljuslykta (den stora i mitten). Om jag minns rätt kostade en 89 kr. Perfekt på vårt köksbord.

Lite nytt till hösten

Efter lunchen gick vi tre till blomsterflärd för att köpa lite blommor. Jag var ute efter att hitta något som skulle piffa till vardagsrummet med lite höstkänsla. Efter mycket om och men, och med hjälp av tjejerna blev det en zinkkruka med två små gröna växter. Köpte även lite ljus!
Två blockljus ca 60 kr och en glitter boll 20 kr, fatet hade jag redan sedan innan.
Blomuppsättning 130 kr (glittret på stenarna syns inte så bra på bilden)
Litet lövfat 10 kr på AFFÄREN BAKFICKAN OCH TEXTIL
LEKSANDS KOMMUN, OMSORGEN AFFÄREN BAKFICKAN OCH TEXTIL...

Gårdscafét med tjejerna!!!

Till efterrätt blev det kaffe och en chokladpralin:) mums 
(på bilden Sara och jag!)
I dag blev det mys lunch med mina barndoms vänner Katarina och Sara. Det är alltid härligt att träffas och prata igenom sin vardag och gamla minnen. (Har kort på Katarina också men uppladdningen krånglar som vanligt)

091023

Idag känner jag mig lite seg. Vill inte kliva upp ur sängen, så jag ligger kvar och läser istället. Lite senare ska jag möta Katarina och Sara för lunch på Gårdscafét. Katarina flyttade till Barcelona i september men har kommit hem på ett snabb besök, så då får man passa på att ses:) Hör av mig lite senare! Hoppas ni kommer få en bra fredag! kram på er:-)

Skola eller Särskola

Jag såg precis Uppdrag granskning på svt 1. Dagens program handlade om barn som blivit felplacerade från den vanliga skolan till särskolan. De hade fyra fall där barn fått diagnosen lätt förståndshandikappad men som senare skulle visa sig vara felbedömning. Problematiken i det hela ligger i att barn med den diagnosen inte får den gyllene nyckeln in i samhället utan blir bortsorterade i och med att deras betyg inte är lika mycket värda som vanliga betyg från den vanliga skolan. Detta kan leda till att dessa barn inte får samma chans till högskoleutbildningar eller till kanske jobb..
I programmet fick vi följa Jonathan som fick diagnosen lätt förståndshandikappad och fick i och med det gå det nionde läsåret i särskola och vidare på gymnasiet. Efter två år fick han dock veta av en ny undersökning att han var normal begåvad. I inslaget vinklar uppdrag granskning processen så att felet ligger på skolan, och att det är dem som har förstört  Jonathan liv. Men enligt min mening är det lika mycket hans föräldrar och hans eget fel varför han hamnade i särskolan. I inslaget berättar han själv att han hade självmords tankar och att han blev mobbad, orkade därför inte gå till skolan och inte heller plugga, i och med det brydde han sig inte om testet som psykologen gjorde för att undersöka hans "begåvning". Vid intervjun med hanns mamma säger hon att de trodde att skolan visste bäst när de föreslog särskola för Jonathan och argumenterade därför inte emot det. Jag kan tycka att om man har levt med sitt barn i 14 år då borde man veta som förälder om sitt barn är "normal eller inte" givet vis är det en laddad sak att säga. Men jag tror att om man har ett barn som har problem i skolan måste man som förälder kämpa hårt för att just sitt barn ska bli sett och få hjälp. Och hjälp finns om man tjatar tillräckligt länge och om man kräver det. För skolan ska vara till för alla och inte en segregering mellan olika barn. Jag är sååå trött på att skolan alltid ska få skit för allting de gör. Visst kanske det var skolans fel i detta fall, men kanske var det en kombination av trötta föräldrar och slöa barn. Nej nu har jag babblat nog för i ikväll... god natt!

Boomerang jackan!

Kommer ni ihåg att jag velade fram och tillbaka om jag skulle köpa en brun Boomerang jacka förut? Nu har jag i alla fall köpt den. Eller ja, de gjorde jag förra veckan. Är jätte nöjd med den, och jag känner redan nu att den kommer bli en favorit i vintervädret:-)

Chai-latte

Klara kom nyss förbi på lite fika. På menyn stod det Chai -latte och kanelbullar:) Chai latte smakar som julafton, helt underbart... Om du lätt vill göra chai - latte så kommer receptet här, (står även på bilden, men kanske lite liten text så jag skriver upp receptet istället)



Chai -latte (4 koppar)
6 dl mjölk
6 dl vatten
1 till 2 påsar svart te (1 msk löst te)
1 msk stött kardemumma
1-2 tsk kanel eller 1 kanelstång
1/2 tsk ingefära
1 nypa riven muskotnöt
1-1/2 dl socker



Gör så här:
♦ Koka upp vattnet tillsammans med teet.
♦ Blanda i mjölken och kryddorna, koka upp.
♦ Tillsätt sockret och låt det sjuda i 10 min.
♦ Sila och häll upp i fyra koppar.
♦ Servera gärna med skummad mjölk på toppen!

I dag kvar!

Nu är det en dag kvar till Martin kommer hem. Han har varit i Molde i Norge på projekt för Clas Ohlson. Han blir dock inte hemma så länge eftersom han ska på nytt projekt i Norrköping som börjar på Onsdag. Börjar blir lite tråkigt att vara själv nu. Han har varit borta i sex veckor, kommer hem i fyra dagar och åker iväg igen i sex veckor. Till en början tyckte jag de var ganska skönt att få vara ifred och få rå om sig själv, men nu är det bara tråkigt. Det är inge roligt att vara hemma själv i höstmörkret och kylan... :( Men jag får längta till december när han kommer hem på riktigt!

God morgon!

Nu har jag varit vaken i cirka en timme. Har läst lite ur Sofia Perssons avhandling Läraryrkets uppkomst och förändring, och fortsättningen av den är väl vad min dag kommer vara sysselsatt med. Nu ska jag gå ner till köket och sätta på kaffebryggaren och äta lite frukost. Hoppas ni kommer få en bra dag! kram på er :-)

Dagens citat!

"Dance is the landscape of a man´s soul"
Jane Austen

Problemos!

Det finns en stor nackdel med vårt hus, det finns inga förvaringsutrymmen eller garderober. Som ni ser börjar det att märkas av nu. Förut har jag alltid pressat ned alla kläder så att lådan knappt går igen. Men nu tror jag inte att den strategin fungerar mer. Har ni några tips på vad jag kan gör? Fast jag vill inte rensa ut kläder, för det gjorde jag innan vi flyttade hit, och de var ju inte så länge sedan.. Jag måste verkligen komma på en lösning på mina garderobsproblem... hmm!!

091021

Idag åkte jag till skolan vid nio tiden. Klockan tio skulle vi ventilera en uppsats om Lärare- och lärarinneföreningen i Falun stad, relationer och sakfrågor i ljuse av strukturella förändringsprocesser 1882-1907. Det var lite roligt just den här ventileringen för Christoffer som har skrivit c-uppsatsen läste jag historia I och II med. Det är alltid kul att få höra hur det har gått för alla och så. Efter ventileringen var vi fem personer som gick till Scandic och åt lunch. Det är kul att få prata lite skit och om olika erfarenheter i skolan. Blir ju ganska lite sånt eftersom jag inte bor på campus. Nu ska jag plugga lite.. Hoppas ni har haft en bra dag! kram

YOGA

Varje tisdag går jag på power yoga i församlingshemmet i Insjön. Jag måste säga att jag är super nöjd med att gå på yoga, både mentalt och fysiskt. Församlingshemmet är perfekt för yoga utövning med det stora trägolvet och högt i tak. För att vi ska komma i rätt stämning har vi även levande ljus:) Idag blev det dock lite annorlunda än vad jag är van vid. När jag öppnade dörren till församlingshemmet så såg jag att klädhängarna stod tomma. Ska jag bli ensam idag, tänkte jag då. Väntade i tio minuter och ingen kom. Då öppnade min yoga lärare dörren. och tittade ut - vi blir visst ensamma idag. Till en början kändes de lite jobbigt men sen insåg jag att jag skulle bli privatundervisad i en och en halv timme. Kan det bli bättre? Det var jätte kul. Jag fick lära mig lite mer hur man ska tänka i vissa övningar och sen gick hon runt och petade på små fel som jag gjorde. Det var verkligen lärorikt. Jag är nästan glad över att ingen annan kom på yogan idag:-)

Dagens köp:)

De flesta som känner mig vet att jag är en prylmaja och att jag har svårt att lämna en butik tomhänt. Och idag var inget undantag. Jag hittade en vit skål på iittala outlet... Perfekt för.. ja nu kan jag inte komma på något... hihi:-)

091020

Idag på eftermiddagen åkte jag till bilisten (kurtan) för att få mina däck på Dennis (min bil) bytta till nya Nokian hakkan dubbdäck. Medens Kurt bytte däcken tog jag mig en promenad till hjultorget, där jag tog en kopp  kaffe och parisare och läste en c-uppsats, som ska ventileras i morgon. När jag försökte koncentrera  med att läsa inledningen kunde jag inte undgå att lyssna på ett samtal som tre pensionärer hade vid bordet framför mig. De pratade om hur dyrt de tyckte de var med kaffe och bakelse för 42 kr, och jämförde det med att de brukar få betala 14 kr för kaffe på ett annat ställe. Och vidare in i samtalet, var det ett ständigt gnäll över hur dyrt allting var. Jag har tänkt det förut och jag tänkte det igen, JAG VILL ALDRIG BLI PENSIONÄR! Usch va tråkigt om allt är hemsk och värdelöst. Nej fy, mina erfarenheter av pensionärer är att de oftast är otrevliga och elaka. Fast de klart de finns väl alltid undantag. En gång på Ica så frågade jag en äldre dam om hon ville ha hjälp med att packa i sina varor i kassen, då tittade hon upp på mig och sa nej de vill jag inte, med en snäsen röst! Nähe tänkte jag, inte ens nej tack de vill jag inte, utan bara nej med en elak ton... Och min tanke var bara godartad. Nej fy...
När jag kom tillbaka för att hämta bilen märkte jag att jag inte har fått några fälg kapslar på däcken. Så nu är det bara att åka till biltema och köpa några billiga... Eftersom däcken kostade 6000 kr har jag igen lust att lägga ut nå mer pengar på dem. men men...  Man blir ju inte rik på att äga bil!

På folktypsundersökning i Leksand.

"Två somrar har jag haft förmånen att som assistent få följa rasforskaren doktor Bertil Lundman omkring i byarna i vår socken. (( En rasforskare!)) Undrar du.  (( Vad skulle en sådan göra?)) Jo, han gick i byarna och tittade på folket, såg efter hur långa de var, hurdanan färg de hade på håret och en del andra saker, som jag ska nämna längre fram. Om du ser på dem, som du brukar umgås med, skall du lätt finna, att alla människor inte är lika varann. Titta på dina kamrater, ser du att, Anders har mörkt hår och Erik nästan gult. Karin har blåa ögon men Anna bruna. Och en del har alldeles rak näsa, medan andras kan vara krokiga åt ederna hållet.


Folk undrar förstås när vi kom, vad dessa undersökningar skulle tjäna till. En del gummor sprang sin väg, när vi kom med "klaven" ett instrument att mäta folks huvud med. Karlarna trodde, att det var fråga om mönstring, och Matspersgumman i Mjälgen sa: Tej, ocke tok! Lätt var det sannerligen inte alltid att komma till tals med folk. Doktor Lundman, som gjort liknande undersökningar i många socknar, berättade att man en gång kastat en gammal sko efter honom, när han helt vänligt framställde sitt ärende. Så blev han dock ingenstans bemött i Leksand. Det ska du föresten alltid komma ihåg, att om en främling kommer och frågar om en sak eller ber om en tjänst, ska du alltid bemöta honom vänligt. Då hedrar du både dig själv och din socken.


Meningen med dessa undersökningar var att få en bild av leksandsfolket och dess härkomst. Härav kan man sluta sig till, hur folket i våra trakter såg ut för länge, länge sedan, och varifrån våra förfäder kommit. Du vet nog, att vi talar om "den svarta rasen" (negrerna), "den röda rasen" (indierna) o.s.v. Tänk bara, vilken skillnad i utseende det är på en leksandskarl och en italienare, som säljer ballonger i Noret på midsommarafton. Och ändå tillhör båda två " den vita rasen". Av den rasens underraser hör vi svenskar i allmänhet till den nordiska. En man som tillhör denna typ, är storväxt och smärt. Hans panna är smal och näsan rak. Han har långt och smalt huvud, ögonen är blåa och håret ljust. Och så är han vanligen en karl, som vet vad han vill! Folk av denna rastyp finns dock inte bara  i Norden utan också i norra Tyskland och i England. Nästan överallt är den dock mer eller mindre uppblandad, t. ex med finnar. Som du kanske vet, finns i flera dalasocknar s. k. finnmarker, dit en gång finnar invandrat. Orsa finnmark har du säkert hört talas om.


Nu gällde det alltså att undersöka leksandsfolkets rasegenskaper. För den sakens skull tog doktor Lundman en del mått på vuxna människor. Han mätte skallens och ansiktets längd och bredd, betsämmde ögonens och hårets färg (det sista var inte alltid det lättaste) och kroppslängd. Mått tog dock endast på "riktigt" leksandsfolk, d. v. s.  såndan, vars både far- och morföräldrar var födda i socknen. Folk, som nyligen hitflyttat, kunde ju inte anses representera vår sockentyp, det begriper du nog.


Det var ett vackert resultat, som doktor Lundman kom till i vår socken. I "Dalarnas hembygdsbok 1937" är det utförligt beskrivet. Det är många fotografier också, och säkert känner du igen en hel del bekanta. Undersökningarna visar, säger doktor Lundman, att Leksand är den mest nordiska av alla dalasocknar i fråga om folktyperna. Det är någonting att vara stolt och glad över. Vi leksandsbor tillhör en bra ras, och vi har i stor utsträckning fått goda egenskaper i arv. Mod och viljestyrka kännetecknar den nordiska rasen. Du förstår nog, att det är ett arv, som förpliktar. Du skall utveckla dina goda egenskaper, som du fått i arv av nordiska förfäder sedan många släktled, Så att du blir en god socken bo och medborgare."



Källa: Vår socken, hembygdsbocken för leksands ungdom.
Vad säger ni om den här artikeln då? Det var vardag på 1930 -talet, Speciellt vid slutet. Är det inte skrämmande? Att rasideologi ansågs helt naturligt. Och att det propagerades om det i de svenska skolorna. Ja det var enligt mig en sinnesförvirrad period och en skam i den svenska historien. Det blev dock ett snabbt slut på rasforkningen i Sverige efter andra världskrigets slut! Undra varför?!!!

091019

Idag har jag jobbat hela dagen, och jag trodde att det inte skulle finnas en ända kotte i Tällberg, men det var förvånas värt mycket folk i farten. Min kusin ringde nyss och var helt förstörd för att Linda inte hade svarat på mobilen. Det har ju skett en tragisk dödsolycka i Rättvik. Så hon ville försäkra sig om att linda var hemma och hel. Men Linda är på jobb i Tällberg i tre dagar med alla butikschefer i Sverige för clas ohlson, så hon är garanterad oskadd:) Hörde att att det var fem personer som var inblandade i krocken och att tre har avlidit. Fy va hemskt!

091018

Idag åkte jag till min syster i Rättvik. Vi gick på fricks och åt köttbulsmacka och polkamaräng. mums:) Efter det gick vi vidare till sporthallen och tittade på en innebandymatch där lindas kille var med och spelade. Det gick dock inte så bra för Rättvik som ni kanske ser. Det har varit en jätte mysig söndag!

Det blev utgång igår!

Igår bestämde jag och Sara att vi skulle hitta på något. Vi åkte och köpte mat från pizzerian och sen skulle vi kanske gå ut. Lite senare kom Sofia och Linnea hem till mig... det var verkligen kul för jag hade inte träffat dem på jätte länge. När vi väl gick ut vid halv tolv tiden var det dock väldigt lite folk ute.. Men som tur var, var jag i gott sällskap så det blev mycket trevligt ändå:-)

091017

Afternoon Tea var lika mysigt och trevligt som jag hade tänkt mig. Det kan jag verkligen rekommendera!

Afternoon tea

Nu har jag precis avnjutit en underbar lördagsfrukost med rostatbröd och kaffe:) Snart kommer Linda till Insjön och då ska vi ut på en höstpromenad. På eftermiddagen ska vi åka till Tällbergsgården i Tällberg på Afternoon Tea. Det ska bli riktigt mysigt. Har dock aldrig varit på Tällbergsgården så jag hoppas att det kommer bli bra. Hoppas att ni kommer få en mysig och trevlig dag! kram på er:)

Mys kväll med mor och far!

Eftersom jag inte har min kille hemma kan det lätt bli lite långtråkigt hemma själv. Så idag bestämde jag mig för att sova över hos mor och far. Vi har ätit vår special fredags mat som alltid består av baguette och rostbiff. Det är faktiskt en tradition som vi har ätit ända sedan vår semester i Paris för kanske 9 år sedan. Andra kanske äter tacos, men vi har ätit de här varje fredag i 9 år:) hehe. Kvällen spenderade jag och mamma i varsin soffa med nya nummer av Lantliv och Allers jul. Och på tv:n gick idol för fulla muggar. Läste föresten i Allers att alla våras ERNST har skrivit en julbok med mattips och julpyssel. Hur underbart är inte det? och tänk vilken storsäljare den kommer bli innan jul, alla gummor som älskar snygg Ernst.. hihi.
(kanske inte den bästa bilden på någon av oss, men den är tagen i London förra sommaren)
Tror ni den blir succé?

091016

Hej alla! idag är det fredag:-) gu så skönt... Jag sitter just nu och planera min uppsats lite gran. Jag var på bokhandeln i onsdags och köpte ett jätte sort papper som jag kan göra en stor karta över delar i min uppsats på. Det är ett tips om man vill kunna få en snabb överblick.:)
När jag nyss skulle in på datorn och söka reda på en sak.. ja då började den bete sig jätte konstigt... Blev riktigt less för det sista som man vill ha när man ska skriva en uppsats på 10 veckor är att ha en dator som inte gör som den ska. Så nu vet jag inte vad jag ska göra. Ska försöka få tag på linda så hon kan be sin kille som också har mac att titta på den. Klockan tolv ska mamma och pappa komma hit och äta lunch, det ska bli mysigt.

Present från kusin Marie

Min kusin Maries pojkvän kommer från USA och för några veckor sedan var hon och hälsade på honom. (hon ska flytta dit efter jul). Då köpte hon med sig en present till mig som jag fick i söndags:) I en guldpåse låg det clear eyes och tuggummi med kanel smak. Clear eyes hade jag önskat mig eftersom det inte säljs i Sverige. (tror inte att de är laglig här) Hur som helst är det till för att få bort röda rodnader i ögonen, så att man får filmstjärnoögon... :-) Hoppas att de kommer att fungera:) hihi. Tack kusse för presenterna!!!!

Godmorgon!

Vaknade klockan 8 i tron om att jag skulle åka till Falun vid 9.. Men sen slog det mig.. Men jag ska ju inte vara i skolan för ens klockan tre.. hmm.. Då sover jag ett tag till! Men nu känner jag mig på lite seg och på dåligt humör för att jag vaknade tidigare än jag behövde. huvva! Borde egentligen sätta igång och läsa "Vi manliga lärare" men hur tråkig låter inte den titeln på en bok? man får ju avsmak på en gång, så jag tror att jag puttar den åt sidan ett tag, och hittar på något annat!  Hoppas ni får en bra dag! kram så länge

Uppsats

Det gick jätte bra på mötet med min handledare. Vi satt i över en timme och bollade idéer, och nu tror jag att ja typ vet vad jag ska rikta in mig på. Min c-uppsats kommer att utgå från Per Johannes bok om hembygdskunskap i Leksand på 1930 -talet. Jag kommer åka runt till Leksands skolor för att intervjua lärare och se hur hembygdskunskapen i Leksand ser ut i dag!  Det här låter väl ganska lätt, eller? Svårare blir det när man ska fixa ett forskningsläge och undersöka olika kursböcker i hembygdskunskap och skriva ihop 45 sidor. huvva... :-)


091014

Nu ska jag snart gå upp och äta lite frukost. Ska åka in till högskolan vid ett. Jag ska ha möte med professor Anna som ska vara min handledare på min c-uppsats. Det ska bli skönt att  få träffa henne nu innan uppsatstiden sätter igång så att jag kan få lite tips och råd om hur jag ska gå tillväga. Vill verkligen inte bli efter med uppsatsen. Hoppas ni mår bra? och att ni kommer ha en fin dag! kram så länge:-)

Gulligt värre:-)

 

 

 

 

Eller va säger ni?


091012

Nu är det läggdags och om jag tittar tillbaka på dagen så har den faktiskt varit en ganska givande pluggdag:) På kvällskvisten kände jag att ja kunde unna mig två avsnitt av True Blood. Jag är verkligen inne i den serien. Jag har bara några avsnitt kvar på säsong två och nu börjar de bli så att jag inte vill se bara för att jag ska ha några avsnitt kvar och något att se fram emot i höstmörket. I morgon ska jag upp med tuppen (som vanligt hehe) och skriva ett litteraturs pm om utbildningshistoria. Den ska vara inne klockan fem, så jag hoppas att jag hinner.  God Natt! kram

Björn?

Jag kan nog tänka mig att bli björn i mitt nästa liv. Kan du?





I det här livet är jag en kvinna.

I mitt nästa liv skulle jag vilja bli en björn.


När man är en björn måste man gå i ide.
Man bara sover i sex månader.
Jag skulle kunna leva med det.


Innan man går i ide måste man äta kopiösa mängder med mat.
Jag skulle kunna leva med det också.


När man är en björnhona föder man sina ungar

(som är valnötstora) i sömnen.
När man vaknar är ungarna halvt uppvuxna, gulliga,
kramgoa björnungar.
Jag skulle absolut kunna leva med det.


När man är en mammabjörn vet alla att man menar

allvar. Man klappar till vem som helst som stör ens ungar.
När ungarna blir irriterande klappar man till dom med.
Jag skulle definitivt kunna leva med det.


Om man är en björn, så FÖRUTSÄTTER ens partner att man

vaknar med en morrning. Han FÖRUTSÄTTER att man har

håriga ben och ett överflöd avunderhudsfett.


Japp, jag ska bli en björn!







(jag fick den här nyss av Maggan... Vissst är den bra?)




lite fler höstbilder från skärgården

( kanske inte den bästa bilden på mig, hehe.. bilden är tagen i båten på väg över till ön, och som ni kanske ser så blåser det en hel del)

Bilder från skärgården














Här är lite bilder från stuga. Vi har det helt underbart här. Det är ganska kallt men ändå fint väder! Vi har precis ätit frukost med rostat bröd och kaffe:) Ingen mat blir så god som här! Nu ska vi snart ut och kratta lite. Hoppas att ni också har haft en fin lördagsmorgon. Kram på er!

091008

Idag har jag varit i skolan för det sista seminariet i metod kursen. Nu blir det utbildningshistoria för hela slanten. När jag kom hem åkte jag direkt till bilkompaniet för att äntligen få min plastplupp på handtaget på bildörren. Så nu är det fixat, såå skönt. Sen kom Maria till mig vid tre, då blev det fika och sen klippning. Jag skippade att klippa upp håret den här gången eftersom jag skulle behöva klippa av så mycket. Men däremot tog jag av tre centemeter utan att börja lipa. Är sjukt nöjd över det:) I morgon ska jag hämta Martin på Arlanda och sen åker vi till deras landställe i skärgården. Ska bli så skönt att komma iväg lite och bara mysa:) Hoppas ni får en underbar helg! kram på er :-)

...

Paket är inslaget i handtryckt papper från Indiska (mammas present)

Grattis kort

Till mamma har jag gjort ett grattis kort. Går fort att göra och det blir förhoppningsvis mer välkommet än ett köpt.. Pappret är är handgjort, sedan har jag tryckt med två stämplar i guld. Mycket enkelt och går relativt fort att göra:-)

091007

Idag gick jag upp med tuppen och började plugga... Visst lät de där bra? En önskedröm i alla fall. I verkliga fall gick jag upp halv nio. (kanske inte så dåligt det heller) Tokpluggade fram till tolv då en uppgift skulle in, åkte hem till mor och far för att formatera ett world dokument så att högskolan kan öppna det. Det är så dåligt att de inte har den senaste tekniken, kan dock kanske bero på att jag har world på min mac book och det är de som krånglar. hehe.. Vid tre tiden åkte jag i väg till simhallen för att simma. Alltid när jag motionssimmar kommer jag på mig själv att jag studerar de andra i simbasängen, inte hur de ser ut utan vilka deras prestationer är i basängen. Vissa simmar ett varv på fem minuter och för andra går det snabbare för. Men det finns många som jag tror går till simhallen för att simma lite lite och sen må bättre mentalt hela veckan. Är jag sjuk när jag tänker på sånt här? ja kanske lite.. Nu är det dags att börja plugga lite till. Klockan sex ska jag hem till mor och far på lite födelsedagsfirande. Mamma fyller 55 år på fredag, men de ska till Kungsör då, så därför firar vi nu..  Ska bli gott med TÅRTA:) Hoppas ni har haft en bra dag! kram på er:-)

klippeliklipp

I morse när jag tittade mig i spegeln fick jag panik. Mitt hår såg såååå slitet ut så jag skickade sms till min frisör Maria (min vän också) och frågade om hon kunde klippa mig. Det här var ett viktigt steg att ta, hon har nämligen aldrig klippt mig förut bara färgat mitt hår. Den ända som har fått klippa mig är min bästis Frida, men hon är ju utomlands och det kommer hon vara ett tag. Som sagt jag är som en barnunge när det gäller mitt hår. Skulle kunna börja grina om mitt hår blir för kort, ja vet skit töntigt. men men... Hur som helst så slog det mig att det kanske vore snyggt med en pytteliten uppklippning. Men nu har jag sökt lite på bilder och då började ja vela. Vad tycker ni jag ska göra?

Dagens dilemma!

Att köpa eller icke köpa, ja det är den ständiga frågan... Igår när jag och mamma var på Solblomman så testade jag en Boomerang jacka. Jag vet att jag testade en förra året men velade då. Och när jag testade den igen igår blev jag så sugen:) Dock fanns det bara rosa och svart kvar på solblomman och jag vill ha en brun. Har kollat runt lite på internet efter om det finns någon webbshop som säljer dem och till ett kanske bättre pris. Hittade en igår, men där kostade den 4499:- . Så idag ringde jag till SARA i Borlänge och där hade de en exakt sådan som jag vill ha men för 4499:- Ringde till min kompis Klara och kollade lite med henne (hon är inne i klädsvängarna) och hon sa att hon hade sätt Boomerang jackor på byxshoppen i Falun för cirka 4000:-. Så jag slängde mig på telefonen och ringde dit. De hade ingen s  hemma men de kunde beställa hem om jag ville ha. Jag bestämde mig för att tänka över det här till i morgon!

091005

Dagen började med att jag vaknade klockan åtta av att pappa ringer och säger att jag är med i falunkuriren. Lite halv trött gick ner och skulle sätta på kaffebryggaren och kollade på köksklockan som då stod på halv tio... shittt .. jag kom på att min bil skulle vara på bilkompaniet klockan tio, vilket jag totalt hade glömt. Ringde mamma och ordnade så att hon kunde köra hem mig efter att jag lämnat bilen. Vid halv tre ringer bilkompaniet och säger att de fått hem en knapp som passar till höger bildörr och inte till vänster som jag skulle ha (de var de som har haft bort den då jag lagade mitt lås) och beklagade att de inte skulle kunna fixa bilen idag utan får göra det på torsdag för då skulle en ny knapp ha kommit. Jippi tänker jag.. (Skit drygt) Jag och mamma åker och hämtar bilen igen och åker hem och fikar. Och den börjar jag plugga igen..  Har alltså inte haft någon spännande dag,, men jag har läst 120 sidor vilket är bra för att vara mig. Så det är jag stolt över!

Berörande ...

 

Fridell var ett av Carolas trognaste fans. Han följde stjärnan över hela landet, men när han blev sjuk var det hon som reste till honom. I fredags sjöng Carola på hans begravning i Krylbo.
Mikael Fridell var en av Carola Häggkvists mest hängivna beundrare. Han följde henne på konserter år efter år, 2007 hann han med 26 spelningar. Han jublade när det gick bra, fortsatte heja i motlut och för många år sedan reste han med för att höra Carola i Jerusalem.

Men Mikael drabbades av en ovanlig sjukdom och nyligen gick han bort, bara 42 år gammal.
- Carola brydde sig verkligen om Mikael. Hon var vän, inte artist, säger hans moster Ullabrith Fridell.
- Carola hälsade på honom flera gånger på sjukhuset.
I fredags samlades släkt och vänner vid kyrkan i Krylbo. Carola framförde flera sånger.
- När vi defilerade sjöng hon den sista låt han fick höra, "Du omsluter mig på alla sidor".
Källa:http://www.expressen.se/noje/1.1730466/carola-sjong-pa-mikaels-begravning


Det här är något som berörde mig djupt. Jag tycker att det här var otroligt fint av Carola! Tycker inte ni?

Söndags lunch

min goda köttbullsmacka !!!
Efter marknaden åkte jag och min syster till kafét Siljan för att möta upp lite kompisar på söndagslunch. Det var mycket trevligt. (Tyvärr krånglar uppladdningen av bilder igen:( ) Såg nyss mitt första avsnitt av True blood. Och jag måste erkänna att serien har potential att bli en favisss. Nu ska jag se andra avsnittet. kram på er!!

Rättviks Marknad

Idag åkte jag och min syster  till Rättvik för att gå på den årliga höstmarknaden. Det var tre grader ute och molnigt. Vi åkte dit så att vi skulle vara där tidigt, för att slippa alla bilköer och trängsel bland stånden. Det var mysigt men efter ett tag tog kylan ut sin rätt. Det blev lite små inköp. Tre st kak formar, inslagningssnöre, brända mandlar och hemmagjord marknadsgodis. mums..

Kort från Frida

I fredags fick jag ett jätte mysigt vykort från min bästis Frida som är i New Zealand. Visst är det fint?! På bilderna längst upp till häger och mitten kortet längst till väster är kort på henne. Frida är otroligt duktigt fotograf och på hennes hemsida kan ni se fler fina bilder: http://www.fridaberglund.se

Lyx sallad

Idag när Denise kom för att få hjälp med läxorna hade hon tagit med sig en halv ica kasse med frukt:) Vi gjorde lyx fruktsallad bestående av jordgubbar,vindruvor, päron, äpple och banan. Sist men inte minst så toppade vi det hela med kokosflingor, Det är ett bra tips om man vill piffa upp en fruktsallad. Det blir jätte gott. Vi satt i cirka två timmar med imperialismen, första världskriget och mellankrigstiden. Jag tror att det både var bra för henne och för mig att få repetera lite:)

nya böcker

Nu ska jag bli en baddare på att skriva uppsats.. Och det här två böckerna ska hjälpa mig på traven..
Man kan ju alltid hoppas på det i alla fall:)

Läxhjälp

Snart kommer söta Denise hem till mig för att få hjälp med hennes kommande prov om andra världskriget. (jag jobbar med Denise på kafét) Jag är lite nervös att jag inte kommer kunna hjälpa henne.. Men jag ska i alla fall försöka. Får gräva lite i mina pärmar och böcker... :-) kram på er
Caroline

091002

Hur står det till med er? Jag vaknade för en stund sedan men har fortfarande inte gått upp ur sängen. Vid blotta tanken av att sticka ut foten i den svala luften som finns i sovrummet är avskräckande. Jag tittar ut och det är frost på mark och på tak. Det måste ha varit minusgrader igen i natt. burrr... Men jag borde nog ta mig i kragen nu och kliva upp. Magen har börjat kurra för lite kaffe och frukost, och sen blir det hårdkörning med utbildningshistoria. Förhoppningsvis ska Maria komma och hälsa på mig lite senare och i kväll ska jag hem till Insjön med linda för att ha myskväll:)
Caroline

Tidernas Godis boken

Igår när jag var hemma hos mor och far så hittade jag en underbar bok i bokhyllan, den heter  Tidernas Godis och är skriven av Sven Hagman.
Boken gör en spegling mellan tid och rum med karamellernas och godisets historia. Eftersom jag tycker om att baka så var den här boken mycket inspirerande med dess färger och former. Jag har fler bilder men det verkar vara lite krångel med uppladdningen... Tänk vad mycket energi och kreativitet de lade på olika inslagningspapper till karamellerna och chokladen. Helt ofattbara fina godispaket tycker jag. Skulle inte du bli glad om du fick godis som var inslagna på det här sättet? Det här är kanske något som man skulle kunna ta upp igen och göra, till exempel vid gå bort presenter. Vore inte de fint? De tar nog dock sin tid, men det kan det ju vara värt om den som får den blir glad:)

RSS 2.0